Milyen nyomtatót vegyek?

Kíméletlenül gyors – L2372DN Brother lézernyomtató bemutató

2020.11.07 10:00

Már megérkezése előtt imádtuk a Brother HL-L2372DN koncepcióját. Végre egy nyomtató, ami nem akar legolcsóbb lenni és nem akar mindent tudni, emiatt sokak látómezejéből eleve ki fog esni, mégis olyan kérdésekre ad végtelenül meggyőző választ, amiket talán már te is számtalanszor feltettél magadnak. Kéne egy nyomtató, ami piszok gyors, hálózatra köthető, garantáltan tartós, és még a lapköltsége is kedvező? Olvass tovább, nem fogsz csalódni!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

Eleve a Brother-jelenség is érdekes hazánkban: itt van ez a japán gyártó, mely több mint százéves fennállásával régebbi a Canon vagy HP brandeknél, több európai, illetve az észak-amerikai piacon is előkelő helyet foglal el a népszerűségi listán, nyomtatóit mi is rendre a legjobb ajánlatok közt tartjuk számon, és nemcsak 3 év garanciájuk miatt – kiegyensúlyozott tudású, remek ár-érték arányú típusai az eladási listákon mégis nehezen bújnak ki más, itthon jobban bejáratott nevek árnyékából. Így aztán valahányszor Brother nyomtató kerül a kezünk közé, örömmel igyekszünk feloldani ezt a gyakran alaptalan ellentmondást.

Ennek megfelelően korábban többször is foglalkoztunk már a gyártó termékeivel:

Összefoglaló Brother nyomtató-ajánlónkban a gyártó legjobb ár-érték arányú lézernyomtatóit vettük sorra.

A Brother L2712DN multifunkciós, faxos lézernyomtatóról külön bemutatónk is született, és nem bírtuk ki, hogy ne hasonlítsuk össze a Samsung M2675F-fel, melyet szintén szerettünk, ebben az összevetésben mégis szinte minden tekintetben alulmaradt.

A Brother L3550CDW egy halk, elképesztően sokoldalú, színes, multifunkciós lézernyomtató volt, a tudásáért cserébe szintén kedvező áron.

Az aprócska Brother HL1112EYJ1 pedig kiváló megoldást jelentett azoknak, akik otthon is alacsony lapköltséggel szeretnének nyomtatni egy eleve kedvező árú készülékkel.

Lássuk hát, hogyan illeszkedik a sorba mai bemutatónk főszereplője!

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

Sebességbajnok hálózati lézernyomtató a Brothertől

Nem mindenki vágyik mindentudó nyomtatóra, a multifunkciós gépek nagy mérete több irodában is szembetűnőbb hátrány, mint amekkora előnyt jelentenek szkennelési és fénymásolási képességeik. Ezt a helyzetet felismerve alkotta meg a Brother az L2732DN-t, melynek bő 18 cm-es magasságát sok kisebb nyomtató is megirigyelné, igazán kompaktnak azonban így sem nevezhető 356x360 mm-es, azaz majdnem négyzet alakot adó alapméreteivel. Igen ám, de nyomtatónk beépített lapadagolóval rendelkezik, melynek kapacitása is tisztességes, 250 db A4-es lapnak tud egyszerre helyet adni. Az apró, kompakt készülékekkel általában az a gond, hogy a nyomtatáshoz lenyitandó (ezért általában mindig úgy hagyott) papírtálcájuk miatt működés közben semmivel sem foglalnak kevesebb helyet egy ilyen belső lapadagolós gépnél.

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

A fent említett 250 lapot persze hamar pótolnunk kell majd, ha nem tartjuk kordában a Brother L2372DN-ben rejlő, sztahanovista bestiát: 34 lap/perces nyomtatási sebességével jóval drágább gépeket is képes zavarba hozni, és garantálja, hogy ne kelljen sokat várnunk még hosszabb dokumentumok nyomtatása esetén sem.

További piros pont, hogy Brother lézernyomtatónk az automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás csínyját-bínját is ismeri, így drasztikusan csökkenthetjük papírfogyasztásunkat, miközben várakoznunk ugyanúgy nem kell majd, hiszen a kétoldalas nyomatokat 16 lap/perces (azaz 32 oldal/perc) sebességgel képes ontani magából a gép.

Röviden összefoglalva: erre a nyomtatóra bátran rábízhatod a Háború és békét, csak aztán győzd pótolni a papírt.

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

A gépnek óriási előnye továbbá, hogy hálózatba köthetjük, így munkahelyünk számítógépeit egyetlen nyomtatóval tudjuk kiszolgálni. A WiFi ebből a gépből kimaradt, ám korábbi a TP-Link Print Serverét bemutató cikkünk ad egy ügyes tippet ennek áthidalására. Az Ethernet csatlakozója azonban ott figyel a hátoldalon az USB mellett, így a vezetékes hálózatokkal alapkiépítésben is gond nélkül boldogul a gép – sokan egyébként kifejezetten ezt a lehetőséget keresik a gyakran egyszerűbb konfigurálhatóság és a stabilabb kapcsolat miatt.

Érdemes megjegyezni, hogy ha mégis maradnánk az USB-s kapcsolatnál, akkor nyomtatókábellel magunknak kell készülnünk, az ugyanis (mint szinte bárhol máshol) itt sem az alapcsomag része.

 

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

A gép nyomtatási zajszintje a maga 44 dB-es csendes módjával szintén dicséretre méltóan alacsony. Összehasonlításképp a legtöbb, általunk eddig bemutatott nyomtató 50-51 dB-es nyomtatási zajszinttel rendelkezik, mely valóban érezhetően hozzájárulhat a zajosabb irodai környezethez.

A Brother a hazai, 1-2 év garanciaidőkkel dolgozó piacon hagyományosan kitűnően vizsgázik a nyomtatóira vállalt, mindössze egy ingyenes regisztrációhoz kötött 3 év garanciájával, mely remek hír a felhasználóknak, hiszen ha maga a gyártó ígér a versenytársaknál másfélszer-háromszor hosszabb gondtalan működést, akkor biztosan tudjuk: a gép tartós, és bátran megvehetjük.

 

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

Nyomtass olcsón és megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha mindentudó nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát. A Brother lézernyomtatóknál erről szerencsére szó sincs, és az L2372DN ebből a szempontból is csak jó fényt vet a márkára.

Ahogy már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen töredék áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

A Brother L2372DN multifunkciós lézernyomtatóba való TN-2421 Zafir Premium utángyártott toner nettó lapköltsége abszolút kedvezőnek számító ~2,66 Ft.

Ha pedig még mindig nem győztünk volna meg, van még egy aduászunk: a Brother lézernyomtatóit kivétel nélkül 3 év garanciával vásárolhatod meg, mely kiváló bizonyítéka annak, hogy a gyártó valóban hosszútávú használatra készíti nyomtatóit.

 

L2372DN – Szupergyors Brother lézernyomtató

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Remek ár-érték arány
+ Borzasztó gyors
+ Csendes
+ Gazdaságos
+ Vezetékes hálózatra köthető
+ Automata kétoldalas nyomtatás
+ 3 év garancia

- Nincs WiFi (de kapunk Ethernet csatlakozást)
- Dobegységet külön kell cserélni

 

Brother HL-L2372DN adatlap
Típus Fekete lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 356 x 360 x 183 mm
Súly 7,2 kg
Folyamatos nyomtatási sebesség 34 lap/perc
Kétoldalas nyomtatási sebesség 16 lap/perc
Első nyomat elkészítési ideje
<8,5 másodperc
Nyomtatási felbontás Maximum 600 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Papírbemenet 250 lapos tálca
Papírkimenet
150 lap
Kétoldalas nyomtatás automata
Csatlakozások USB 2.0, Ethernet
Kijelző 1 soros LCD
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa

Zafir Premium TN-2421 (3.000 oldal) vagy
Brother TN-2421 (3.000 oldal) vagy
Brother TN-2411 (1.200 oldal)

Dobegység típusa Zafir Premium DR-2401 (12.000 oldal)
Működési zajszint 44 dB (csendes módban)
Energiafogyasztás 510 W (nyomtatás) / 6 W (alvó mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner (kb. 700 oldal), felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 + 1 év