Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? HL1112EYJ1 – Olcsó Brother lézernyomtató

2019.06.01 09:00

Kicsi és könnyű, egyszerű és megbízható, olcsó és üzemeltetése is kedvező. A Brother belépő kategóriás lézernyomtatója tökéletes választás otthonra és kisirodába, ha költséghatékonyan szeretne nyomtatni, de nincs szüksége a nagyobb és drágább gépek extra funkcióira.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

Járt már nálunk Brother nyomtató, az L3550CDW-t szerettük, mert lenyűgözően jó minőségben nyomtat feketén és színesen is, ráadásul elképesztően sokoldalúan használható. Mai bemutatónk főszereplőjét könnyen hatalmába kerítheti mellette a kisebbségi érzés, hiszen súlyra nagyjából ötödannyit nyom, és képességeit is jócskán visszaszabdalták – mindez azonban könnyen előnnyé válik, ha valaki kifejezetten a belépő kategória gépei közt keres egy kicsi és olcsó, mégis korrekt ajánlatot.

Olcsó Brother lézernyomtató: kicsi és könnyű, mégsem jön zavarba a munkától

Van az úgy, hogy a kompakt méret nagyobb előny, mint egy mindentudó monstrum szerteágazó funkciói, az olcsó Brother lézernyomtató pedig ebben a versenyszámban máris remekel: 4,5 kilós súlyához 340x238x189 mm-es méretek tartoznak, mellyel abszolút a legkisebb lézernyomtatók sorát erősíti, sőt kisebb a korábban bemutatott HP M102a-nál is.

Erejét persze nem szabad lebecsülni, az első nyomat már kevesebb mint 10 másodperccel a bekapcsolás után is elkészülhet, 20 lap/perces nyomtatási sebességével pedig néhány nagyobb gépet is képes zavarba hozni.

Egyszerűség mindenek felett

Persze az olyan extrákat, mint a színes érintőképernyő vagy a beépített lapadagoló hiába keressük. A mindenek felett álló egyszerűség jegyében az olcsó Brother lézernyomtatón csak egyetlen bekapcsoló gombot és három visszajelző LED-et találunk, a papírt pedig 150 lapos bemeneti tálcáról húzza át 50 lapos kimeneti tartójára.

A kategóriában megszokott módon egyedül USB csatlakozást találunk a gépen, más vezetékes vagy vezetéknélküli csatlakozás nem áll rendelkezésre, a nyomtatókábelt pedig ezúttal is külön kell beszereznünk.

Olcsó Brother lézernyomtató: alacsony lapköltségek Zafir tonerekkel

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy nem néznek utána az olcsón vásárolt nyomtató kellékanyag-árainak, így az első patron- vagy tonervásárlás kellemetlen meglepetésekkel járhat. Az olcsó Brother lézernyomtatónál ettől szerencsére nem kell tartani. A lézertoner mellé külön dobegység került a gépbe, így mindegyiket csak akkor kell cserélnünk, ha azok valóban kapacitásuk végére értek. Jó hír, hogy az 1.000 oldalas kapacitású tonernél a dobegység nagyjából tízszer nagyobb élettartammal bír, így ezt kifejezetten ritkán kell majd cserélnünk.

Az olcsó Brother lézernyomtató esetében is a prémium minőségű utángyártott kellékekkel való üzemeltetést tartjuk a leggazdaságosabbnak. A nálunk is elérhető Zafir Premium lézertonerek arany középutat jelentenek a gyenge minőségű töltött és a drága eredeti kellékekkel szemben, éles, kontrasztos képet és minimális, ~1%-os hibaarány biztosítva. Zafir Premium TN-1030/1050 lézertonerrel és dobegységgel a HL1112EYJ1-es olcsó Brother lézernyomtató együttes lapköltsége 4 Ft + ÁFA.

 

Brother HL1112EYJ1 adatlap
Típus Fekete lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 340 x 238 x 189 mm
Súly 4,5 kg
Bemelegedési idő <10 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 20 lap/perc
Kihasználtság akár havi 10.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 600 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 150 lap
Kimeneti papírkapacitás 50 lap
Kétoldala nyomtatás kézi
Csatlakozások USB 2.0
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa TN-1030/1050
Dobegység típusa DR-1030/1050
Induló készlet kapacitás 700 oldal (toner) + 10.000 oldal (dobegység)
Zafir Premium toner kapacitás 1.000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~3,1 Ft + ÁFA
Zafir Premium dobegység kapacitás 10.000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~0,9 Ft + ÁFA
Együttes lapköltség ~4 Ft + ÁFA
Működési zajszint 51 dB (nyomtatás)
Energiafogyasztás 380W (nyomtatás) / 0,5W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner + dob, felhasználói útmutató, CD
Garancia 2+1 év