Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner

2019.05.20 09:30

Igazi irodai mindenest keres, ami azon túl, hogy költséghatékonyan nyomtat, szkennel és fénymásol, a színes nyomtatástól sem jön zavarba, ráadásul mindezt halkan és akár vezetékek nélkül teszi? A Brother DCP-L3550CDW-t épp Önnek találták ki!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner

 

Járt már nálunk igazán nagyra nőtt multifunkciós gép a Xerox 6027 személyében, melyet sokszínűsége és kedvező üzemeltetési költsége miatt szerettünk, most azonban a Brothertől érkező színes LED nyomtató és szkenner, ha lehet, még rajta is megpróbál túltenni. Lássuk, sikerül-e neki!

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner elölnézetből

Színes LED nyomtató és szkenner: nagy testben nagy tudás

Méreteiben és súlyában biztosan, hiszen az L3550CDW igazi monstrum az asztali nyomtatók közt: bár a gyári reklámanyag a kompakt jelzővel illeti, mélysége közel fél méteres, súlya pedig a húsz kilót is bőven meghaladja. Érdekes tény ez főképp a LED technológia fényében, melynek egyik előnye egyébként épp a helytakarékosabb kialakítás lehetne, hiszen a hagyományos lézernyomtatókkal szemben – bár működési elvük nagyon hasonló – itt nincs a gépben bonyolult optikai egység, így kevesebb a mechanikus, mozgó alkatrész is a készülékben. Emellett a LED nyomtatók gyakran pontosabbak, precízebbek is tudnak lenni.

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner lapolvasója

A Brother színes LED nyomtató és szkenner nagyjából 15 másodperces bemelegedést követően valóban igen nagy, 2400x600 dpi-s felbontással képes nyomtatni, 18 lap/percével pedig ha sebességbajnok nem is lesz, de hozza az elvárhatót.
Amiben igazán nagyot domborít, az a lapadagoló mérete: a 250 lapos belső adagolót eleve a megszokottnál ritkábban kell majd feltöltenünk, ezen túl pedig 50 lapos automata és 1 oldalas kézi adagoló is rendelkezésünkre áll, kimeneti kapacitása pedig szintén impozáns, 150 lapos.

 

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner automata lapadagolója

Automata kétoldalas (duplex) nyomtatás természetesen van, a kétoldalas másolás sajnos kimaradt, a 27 kép/perces beolvasási sebesség azonban figyelemre méltó.

 

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner színes érintőképernyője és kezelőfelülete

Színes LED nyomtató és szkenner: egyszerű használat és extracsendes működés

A gép beállítása és használata egyébként sokoldalúságához képest kifejezetten egyszerű, melyben nagy szerepe van a nagy, 3,66”-os színes érintőképernyőnek is. Az egyszerűségen túl pedig a csendesség is kiemelendő, 43 dB-es halk módjával egészen biztosan nem fog feltűnést kelteni még a legnyugodtabb irodában sem.


Az alapcsomag kábelekben nem bővelkedik, mind az USB, mind pedig az Ethernet kábelt nekünk kell beszerezni attól függően, hogy egy gépről nyomtatnánk, vagy vezetékes hálózatba kötnénk a gépet. Természetesen a WiFi is adott, így nemcsak PC-ről, de iPhone-ról és androidos mobilról is indíthatunk nyomtatást a Brother színes LED nyomtató és szkenneren.

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner USB2.0 és Ethernet csatlakozója

Prémium minőségű nyomatok prémium minőségű utángyártott tonerekkel

A lézer és LED nyomtatók egyik ütőkártyája a beszáradást nem ismerő, nagy kapacitásához mérten kedvező árú toner. Esetünkben a kiváló minőségnek és a színes nyomtatás lehetőségének a megszokottnál némileg magasabb ára van, így a fekete nyomatok nagyjából 7,86 Ft + ÁFA lapköltséggel készülnek. Mindez persze a kiváló minőségű Zafir Premium 100% ÚJ, utángyártott TN-243 tonerekkel értendő, melyek az eredetihez megszólalásig hasonlító minőséget töredék áron biztosítják.

Brother L3550CDW színes LED nyomtató és szkenner

Lehet még olcsóbb: kedvezményes csomagajánlat

Vásárolja meg a Brother DCP-L3550CDW-t patronestoner.hu webáruházunkban kedvezményes csomag áron, új nyomtatója mellé egy garnitúra Zafir Premium lézertonerrel!

Brother DCP-L3550CDW adatlap
Típus Színes multifunkciós lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 410 x 475 x 414 mm
Súly 23,2 kg
Bemelegedési idő <15,5 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 18 lap/perc (fekete és színes)
Nyomtatási felbontás maximum 2400 x 600 dpi
Másolási felbontás maximum 600 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6
Bemeneti papírkapacitás 250 + 50 + 1 lap (standard + automata + kézi)
Kimeneti papírkapacitás 150 lap
Kétoldala nyomtatás automatikus
Kezelőfelület 3,66" színes érintőképernyő
Csatlakozások Wi-Fi, Ethernet, USB 2.0
Vezetéknélküli szabványok Apple AirPrint, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print 2.0, iPrint&Scan, Brother Print Service Plugin, Mopria
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa TN-243 Fekete, Cián, Magenta, Sárga
Induló toner kapacitás TN-243 Fekete: 1.000 oldal
TN-243 Színek: 1.000 oldal/szín
Zafir Premium toner kapacitás TN-243 Fekete: 1.400 oldal
TN-243 Színek: 1.300 oldal/szín
Lapköltség Zafir Premium tonerrel Fekete: ~7,86 Ft + ÁFA / oldal
Nyomtatási zajszint 45 dB (A)
Energiafogyasztás 400W (nyomtatás) / 9,7W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner, felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 + 1 év