Termék tesztek

Az iroda hőse - Samsung SL-M2675F

2019.12.13 10:00

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675FKisirodai használatra is alkalmas, gyors és gazdaságos mindenest keres? Multifunkciós nyomtatót vásárolna, mely a faxokkal is megbirkózik? A Samsung M2675F-re érdemes vetnie egy pillantást!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

 

Samsung irodai lézernyomtató a sokoldalúság jegyében

Mai bemutatónk főszereplője igazán ígéretes darab, a gyors, sokoldalú és megbízható otthoni nyomtatás kedvelői és a hasonló igényekkel rendelkező kisebb irodák is előszeretettel választják.

Tudásához képest mérete és súlya is egészen baráti, nem egy nyomtató járt már nálunk bőven 11 kiló fölé hízva. A dizájn a Samsungtól megszokott, éles vonalakkal, de lekerekített sarkokkal és a szürke-fekete színkombinációval dolgozik, modern, elegáns, ízléses és barátságos.

 

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

Az M2675-ös Samsung lézernyomtató a bekapcsolást követően negyed percen belül már nyomtatásra kész, 26 lap/perces nyomtatási sebessége révén pedig bő két másodpercenként képes kiadni magából egy-egy újabb nyomatot.

Lapbeolvasásra hasonlóan gyorsan képes a Samsung irodai lézernyomtatója, mint a nyomtatásra: 17 lapot képes végigpásztázni percenként, és figyelemre méltó, hogy automata lapbehúzóval is rendelkezik, így bátran magára hagyhatjuk a gépet több oldal szkennelése vagy fénymásolása közben. Ennek fényében érthetetlen, hogy az automata duplex (kétoldalas) nyomtatás miért maradt ki egy közel 50 ezer Ft-os nyomtatóból – így ezeknél a feladatoknál manuális lapátfordításra lesz szükségünk.

 

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

A Samsung lézernyomtatóira jellemző az egyszerű kezelés, az M2675 esetében valamicskét bonyolítja a képet a fax funkcióhoz tartozó gombrengeteg, így aki az e-mail előtti időkből velünk maradt üzenetküldő platform előnyeit egyáltalán nem használná ki napjainkban, annak érdemes lehet akár más Samsung lézernyomtatók közt is körülnéznie.

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

A Samsung M2675F-et a gyártó is a kisebb irodák dolgozóinak ajánlja, ám csúszott egy apró baki a sazámításaikba, a gép ugyanis önerőből sem WiFin, sem vezetékes kapcsolattal nem képes az iroda gépeihez csatlakozni, lévén a fax kapcsolathoz szükséges csatlakozókon kívül egy szem USB-t találunk rajta. Ez abban a körben, ahova szánják, könnyen terelheti a vásárlókat más gépek, például a szintén multifunkciós, de 2 helyett 3 év garanciával és hálózati kapcsolattal is rendelkező, hasonló árú és lapköltségű Brother L2712DN felé.

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

Ha Samsung lézernyomtatókról beszélünk, ritkán éri panasz a gazdaságosságot, sőt a versenytársakhoz képest gyakran kifejezetten olcsón nyomtathatunk velük.

Nincs ez másként az M2675-ös Samsung lézernyomtatónál sem, mely a jól bevált 116L és 116S tonerkazettákat fogadja. Az eredeti Samsung lézertonerekhez ragaszkodva persze itt is érhetnek meglepetések a kasszánál, így ahogyan a legtöbb esetben, most is a prémium minőségű, utángyártott tonereket javasoljuk a nyomtatóhoz – hogy pontosan miért, arról korábbi cikkünkben is írtunk.

A Zafir Premium 116L tonerkazetták vásárlóink visszajelzései alapján 1% alatti hibaaránnyal működnek, 3000 oldalas kapacitásuk révén pedig igazán ritkán kell majd cserélnünk őket. Lapköltségük szintén kedvező, nagyjából nettó 2 Ft-os áron nyomtathatunk velük.

A nyomtató a lézertonertől elkülönülő dobegységet is tartalmaz, ezt nagyjából 4 toner elhasználása után kell cserélnünk. A Samsung részéről igaz az érvelés, miszerint így kevesebb hulladékot termelünk, és mindent csak akkor kell cserélnünk, amikor az valóban elfáradt. A felhasználók razonban ebből leginkább annyit éreznek, hogy nemcsak a toner, de a dob állapotára is oda kell figyelniük – szerencsére a nyomtató jelez, ha bármelyikük kiürülni készül.

 

Irodai lézernyomtató - Samsung M2675F

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:
+ Gyors
+ Gazdaságos
+ Multifunkciós
+ Faxol
+ Szkenneléshez és fénymásoláshoz automata lapbehúzóval rendelkezik

- Nincs WiFi, se Ethernet
- Nincs automata duplex
- Dobegységet külön kell cserélni

 

Samsung SL-M2675F adatlap
Típus Multifunkciós, fekete lézernyomtató és fax
Méretek (Sz x Mé x Ma) 362 x 401 x 367 mm
Súly 11,3 kg
Bemelegedési idő 14 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 26 lap/perc
Beolvasási sebesség
17 lap/perc
Kihasználtság akár havi 12.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 4800 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 250 + 1 lap
Kimeneti papírkapacitás 120 lap
Kétoldalas nyomtatás kézi
Csatlakozások USB 2.0, fax
Wi-Fi
Nincs
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa MLT-D116S / MLT-D116L
Induló készlet kapacitás 1200 oldal
Zafir Premium toner kapacitás 116L: 3000 oldal
R116 dobegység: 9000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel 116L + R116: ~2,5 Ft + ÁFA
Működési zajszint 50 dB (nyomtatás) / 4,2 dB (készenlét)
Energiafogyasztás 400W (nyomtatás) / 1,1W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner, faxkábel,  felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 év