Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? M102a, a legkisebb HP lézernyomtató

2019.03.30 10:00

Bevált minőséget keres otthoni vagy kisirodai használatra? A HP neve garancia a színvonalas nyomtatásra, legkisebb lézernyomtatójuk pedig nemcsak kompakt méretével, de egyszerűségével, megbízhatóságával és kedvező árával is sokak igényeire nyújt megfelelő megoldást.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató

 

Milyen nyomtatót vegyek? Korábbi ajánlóinkban bemutattuk a Samsung és Ricoh olcsó fekete lézernyomtatóit, de vajon mit tud a szakma régi motorosa? A ’80-as évek óta lézernyomtatókat gyártó HP legkisebb lézernyomtatójával indul harcba, és aki otthoni vagy kisirodai használatra keres egyszerű és kompakt, fekete nyomtatót, annak az M102a-val mindenképp érdemes számolnia.

 

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató gombjai

A legkisebb HP lézernyomtató egyik aduásza természetesen az, hogy szinte bárhol elfér, letisztult és modern megjelenése révén ráadásul örömmel szorítunk neki egy kis helyet az asztalunkon. A kezelést sem bonyolították túl, elöl találjuk a ki-bekapcsoló gombot, felül pedig a visszajelző LED-ek és a folytatás/mégse gomb kapott helyet, amivel a kézi kétoldalas nyomtatást is indíthatjuk.

 

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató elölnézetben

A legkisebb HP lézernyomtató: kompakt méret, egyszerű kezelés

A legkisebb jelzőt persze árnyalja, hogy az M102a a konkurenciához hasonlóan nem rendelkezik belső lapadagolóval, így használat előtt 150 lapos bemeneti tálcáját le kell nyitnunk, melyből a papírt egészen fürgén, akár 23 oldal/perc sebességgel is képes csipegetni, ráadásul a legkisebb HP lézernyomtató 7,3 másodperces bemelegedési sebességével árkategóriájában a gyorsabban rendelkezésre álló gépek közé tartozik.

 

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató doboza

A legkisebb HP lézernyomtató gyártói oldala egyszerű csatlakoztathatóságról ír, ami figyelembe véve, hogy a készülék pusztán USB-n tud kommunikálni számítógépünkkel, valóban jogos állítás. A dolgunkat némileg nehezítheti, hogy amint azt más gyártóknál is megszokhattuk, a HP sem mellékel nyomtatókábelt a géphez, így a dobozban az egyetlen vezeték a tápkábel lesz. Vezetékes és vezetéknélküli hálózatokat a nyomtató nem támogat, hasonló árkategóriában a Ricoh SP220Nw-t ajánljuk, mely WiFi, LAN és NFC csatlakozást is kínál.

 

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató csatlakozói

A legkisebb HP lézernyomtató ezeken túl átlagos nyomtatási zajszinttel  és energiatakarékossági mutatókkal rendelkezik.

 

A legkisebb HP lézernyomtató: mi a helyzet a költségekkel?

Az M102a visz némi csavart a kellékanyagok kérdéskörébe, ugyanis nem egy, hanem kettő kellékanyag szükséges a működtetéséhez. Persze a legkisebb HP lézernyomtató pusztán fekete nyomatokat képes készíteni, így a második egység nem a színeket tartalmazza, hanem a hulladékanyag tárolására szolgáló dobegységet, melynek nevével azért találkozunk ritkábban, mert a legtöbb lézertoner eleve magában foglalja, így nem kell külön cserélnünk.

A HP M102a tehát az 1600 oldalas CF217A lézertoner és a 12000 oldalas CF219A dobegység együttes jelenlétében működik, nem kimagasló, de még mindig jónak számító, nagyjából nettó 6,3 Ft-os lapköltséggel. Mindez persze a Zafir Premium kiváló minőségű, hosszú évek óta számos cégnél és háztartásban bizonyító kellékanyagokkal értendő. Az eredetikkel való üzemeltetés akár a duplájára is rúghat.

HP M102a – A legkisebb HP lézernyomtató Zafir Premium CF217A tonerrel

Lehet még olcsóbb: kedvezményes csomagajánlat

Vásárolja meg a HP M102a-t patronestoner.hu webáruházunkban kedvezményes csomag áron, új nyomtatója mellé 2 db Zafir Premium lézertonerrel!

 

HP LaserJet Pro M102a adatlap
Típus Fekete lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 364,7 x 466,6 x 332,4 mm (kinyitott tálcával)
Súly 4,7 kg
Bemelegedési idő 7,3 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 22 lap/perc
Kihasználtság akár havi 10.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 1200 x 1200 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 150 lap
Kimeneti papírkapacitás 100 lap
Kétoldala nyomtatás kézi
Csatlakozások USB 2.0
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa CF217A
Dobegység típusa CF219A
Induló készlet kapacitás 700 oldal (toner) + 12000 oldal (dobegység)
Zafir Premium toner kapacitás 1.600 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~5,3 Ft + ÁFA
Zafir Premium dobegység kapacitás 12.000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~1 Ft + ÁFA
Együttes lapköltség ~6,3 Ft + ÁFA
Működési zajszint 51 dB (nyomtatás) / 2,7 dB (készenlét)
Energiafogyasztás 380W (nyomtatás) / 0,5W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner + dob, felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 év