Milyen nyomtatót vegyek?

Multifunkciós paintball-revolver – M176n HP LaserJet nyomtató bemutató

2020.06.26 17:00

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtatóSokat kalandoztunk mostanában az itthon is egyre népszerűbb Brother nyomtatók, illetve a retró készülékek világában, de színes, multifunkciós nyomtató rég járt nálunk. Aki ilyen gépet keres, annak ajánljuk a HP LaserJet Pro M176n-ről készült bemutatónkat, melynek főszereplője egy igazán sokoldalú gép, ami egy kis műszaki csemegét is fel tud mutatni az arra fogékonyaknak.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

 

Járt már nálunk igazán nagyra nőtt színes multifunkciós lézernyomtató a Xerox 6027, vagy akár a Brother L3550CDW személyében, melyeket szó szerint sokszínűségük miatt szerettünk, de ha már színekről van szó, a rossz emlékű Lexmark CS417dn-t is megemlíthetjük, melyből gazdaságosabb volt egy új darabot venni, mint összevásárolni a tonereket hozzá.

Ha kíváncsi vagy, hogy fest ebben a mezőnyben az M176n HP LaserJet nyomtató, tarts velünk!

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

Színes, multifunkciós lézernyomtató – Tényleg csak ekkora?!

Kicsomagolva semmi nem árulkodik nyomtatónk valódi képességeiről - aprónak persze 42x28x42 centis méreteivel aprónak persze semmiképp sem mondanánk, és 15 kilójával sem potenciális ellenfele a pehelysúlyú csöppségeknek, ám képességeit figyelembe véve bravúrosan kompakt az M176n.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

A nyomtató előlapján nemcsak a Color LaserJet felirat árulkodik valódi képességeiről, hanem a jobb láthatóság és kényelmesebb irányítás érdekében kihajtható kezelőpanelen megtalálható sárga-magenta-cián színek is. A HP-nál rég bevett szokás, hogy színes lézernyomtatói a színsávok fölé kijelzőjükön rajzolják ki az aktuális tonerállapotot, így számítógép nélkül is informálódhatunk, hogy cserére szorul-e bármelyik festékkazetta.

 

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

Színes lézernyomtató és szkenner: egyszerű használat és csendes működés

A gép beállítása és használata egyébként sokoldalúságához képest kifejezetten egyszerű. Nem kapunk érintőképernyőt bonyolult menürendszerrel és túl sok gombot sem, Az alap funkciókat azonban így is elérhetjük számítógép használata nélkül.

Arra azonban érdemes felkészülni, hogy az M176n HP lézernyomtatót nem a sebessége miatt fogjuk szeretni. Már az fekete oldal is csak 16 másodperccel a bekapcsolást követően készülhet el, onnantól pedig 16 lap/perc folyamatos sebességgel képes dolgozni a gép, a színes nyomatok azonban legalább 27,5 perces bemelegedési időt igényelnek, percenként pedig legfeljebb 4 db készülhet belőlük. Ne feledjük persze, hogy még ez utóbbi adat is - néhány kivételtől eltekintve - fényévekkel előzi meg az eddig bemutatott lézernyomtatók jelentős hányadát - azok ugyanis egyáltalán nem tudtak színesben nyomtatni.

Ezentúl némi vigaszt jelenthet még, hogy a HP színes lézernyomtatója az általánosan megszokott 51 dB-nél halkabban, 48 dB-es zajszinttel képes ellátni a nyomtatási feladatokat.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató


Automata kétoldalas nyomtatást nem kapunk, ahogyan a szkenner sem rendelkezik automata lapbehúzóval, a jó öreg JPG-n és PDF-en túl azonban a PNG, BMP és TIF formátumokat is ismeri.

A lapadagoló 150 lapot tud befogadni, így a 250 lapos tálcáknál gyakrabban kell majd papír-utánpótlásról gondoskodnunk, és a papírkiadó 50 lapos kapacitása sem valami acélos - egy szó mint száz, pörgősebb munkáknál oda kell figyelnünk a be- és kimeneti nyílásokra egyaránt.

Vezetéknélküli csatlakozásra ezúttal is legfeljebb a TP-Link Print Serverével lesz lehetőségünk, a vezetékes hálózat ethernet portja azonban ott figyel az M176n hátoldalán, közvetlenül az USB 2.0 csatlakozó alatt.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

Prémium minőségű nyomatok prémium minőségű utángyártott tonerekkel

A lézernyomtatók egyik ütőkártyája a beszáradást nem ismerő, nagy kapacitásához mérten kedvező árú toner, mely azonban a színes lézeres gépeknél olykor nem teljesül maradéktalanul. Eredeti tonerekkel az M176n is megkéri a nyomtatás árát, azonban meglepetésünkre az utángyártott piac kifejezetten jó lapköltségekkel kecsegtet.

Alapszabály persze, hogy színes lézernyomtatóba nem szabad a legolcsóbb, ismeretlen eredetű tonereket megvásárolni, hiszen ez a kompatibilitási problémákon, illetve csíkozáson és egyéb jellemző hibákon túl itt akár a színhelyesség rovására is mehet.

A Patronestoner nyomtató patron bolt Budapest XIII. kerületében ezúttal is bátran ajánlja a jól ismert és sokszor bizonyított Zafir Premium 100% ÚJ, utángyártott tonereket, melyek az eredetihez megszólalásig hasonlító minőséget töredék áron biztosítják.

A HP színes lézernyomtatójába összesen négy tonerkazettára lesz szükségünk: a fekete Zafir Premium CF-350A utángyártott toner 1.300 oldalas kapacitásával nagyjából 2,3 Ft-os nettó lapköltséget érhetünk el, a cián CF-351A, a sárga CF-352A és a magenta CF-353A kb. 1.000 oldalas kapacitásával pedig szintén partner abban, hogy otthonunk kényelmében is jó áron nyomtathassunk akár nagyfelbontású színes fotókat is.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

A tonercserének érdekes rituáléja van az M176n esetében. A cserélni kívánt tonert a kezelőpanelen bal fent található forgató gombbal a tonernyíláshoz kell forgatnunk. Ez olyankor tud kissé hosszadalmas folyamat lenni, ha épp a leghátul lévő lézertoner szorul cserére.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

Ha előre került a megfelelő kazetta, a csere és a fedél lehajtása után a nyomtató mindent újra beforgat a helyére, ez megint igénybe vehet néhány idegölő másodpercet. A megoldás azontúl, hogy ennyire kompakt építést tesz lehetővé, kétségkívül érdekes is, ám míg a Brother nyomtatóknál hozzászoktunk a három év garanciához, addig a HP erre a bonyolultabb mechanikával rendelkező nyomtatóra is a tőle megszokott 1 év garanciát vállalja, mely fentiek fényében némileg aggasztó lehet.

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Tudásához képest kompakt és könnyű
+ Gazdaságos
+ Multifunkciós
+ Vezetékes hálózatra köthető
+ Viszonylag csendes

- Csak 1 év garancia
- Komplikált és lassú toner-forgató mechanika
- Lassú bemelegedés és nyomtatás
- Nincs automata duplex
- Nincs WiFi

 

HP Color LaserJet M176n színes multifunkciós lézernyomtató

HP LaserJet Pro M176n adatlap
Típus Színes multifunkciós lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 423 x 280 x 425 mm
Súly 15 kg
Bemelegedési idő 16/27,5 másodperc (fekete/színes)
Folyamatos nyomtatási sebesség 16/4 lap/perc (fekete/színes)
Nyomtatási felbontás maximum 2400 x 600 dpi
Beolvasási felbontás maximum 1200 x 1200 dpi
Beolvasási formátumok PDF, TIF, BMP, PNG, JPG
Másolási felbontás maximum 300 x 300 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5, 10x15 cm
Bemeneti papírkapacitás 150 lap
Kimeneti papírkapacitás 50 lap
Kétoldala nyomtatás manuális
Kihasználtság akár 20.000 oldal/hó
Kezelőfelület 2 soros, 16 karakteres, monokróm
Csatlakozások Ethernet 10/100, USB 2.0
Mobil nyomtatás
HP ePrint, Apple AirPrint
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa CF-350A sor (fekete, cián, magenta, sárga)
Zafir Premium toner kapacitás CF-350A Fekete: 1.300 oldal
CF-351A Cián: 1.000 oldal
CF-352A Sárga: 1.000 oldal
CF-353A Magenta: 1.000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel Fekete: ~2,3 Ft + ÁFA / oldal
Nyomtatási zajszint 48 dB (A)
Energiafogyasztás 300W (nyomtatás) / 1,0W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló tonerek, felhasználói útmutató, CD
Garancia 1 év