Milyen nyomtatót vegyek?

Így ne vegyél nyomtatót - Lexmark CS417dn színes lézernyomtató

2019.11.05 09:00

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dnA Lexmark színes lézernyomtatója titkos tipp lehetne mindenkinek, aki kedvező áron szeretne egy nagytudású, gyors és csendes, hálózatba köthető nyomtatót vásárolni, amivel kiléphet a fekete-fehér nyomtatás korlátai közül. Sajnos azonban került egy apró baki a képletbe - kattints tovább egyik legtanulságosabb bemutatónkért!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dn

 

Lexmark színes lézernyomtató - mindentudó ár-érték bajnok?

A Lexmark színes lézernyomtatóját valaki azzal a kéréssel hozta be hozzánk, hogy adjunk neki helyette bármit, csak ettől a nyomtatótól szabaduljon meg. Eleinte nem értettük, mit a gond, és biztosak vagyunk benne, hogy a következő néhány percben te sem fogod, hacsak nem görgetsz rögtön cikkünk végére.

A viszonylag nagyra nőtt, 291x442x407 mm-es és valamivel 20 kg fölötti gép nagyjából 50 ezer Ft-os árcédulájához képest igen meggyőző tudást rejt. A legerősebb hívószó minden bizonnyal a színes nyomtatás lehetősége, tesztünk alanya ezzel a legolcsóbb színes lézernyomtatók közé tartozik úgy, hogy színei tökéletesen megegyeznek a Pantone skáláéval.

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dn

 

A színes nyomatokhoz 2,4 hüvelykes színes LCD kijelző dukál, mellette számbillentyűket is találunk, ám ezek jelen esetben nem alkalmasak fax indítására, a készülék ugyanis ilyen funkcióval nem rendelkezik. Kapunk viszont 250 lapos papíradagolót (opcionálisan 850 laposra bővíthető) és feleennyi lapnak elegendő kimeneti tálcát, automata duplex nyomtatással karöltve, hogy ne kelljen a lapok átfordításával bíbelődnünk, ha mindkét oldalukra nyomtatnánk.

Figyelemre méltó a Lexmark színes lézernyomtatójának sebessége, az egyoldalas nyomatok akár percenként 30-asával távozhatnak a gépből, de duplex nyomtatással is elérhető a 15 lap/perces sebesség.

 

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dn

Az előlapi USB csatlakozót mindig szeretjük, hasznos tud lenni, ha egy pendrive-val nem a gép hátán kell kotorászni a csatlakozó után kutatva. Természetesen a hátoldalon is megtalálható a számítógépek csatlakoztatására szolgáló USB port, ha pedig vezetékes hálózatba kötnénk a gépet, az ethernet port erre is lehetőséget kínál.

 

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dn

Piros pont jár a széleskörű szoftveres támogatásnak is, a Windows mellett egy amerikai gyártótól el is várjuk az Apple gépekkel való kompatibilitást, de ott van még a listán a Linux, a Novell és a UNIX is.

A gyártói oldal továbbá 4 év garanciát ígér, ami szintén nem mindennapi, nagyvonalú vállalás.

A visszajelzések alapján a vásárlók is szeretik a gépet, igaz, az Árukeresőn található 2 db rövid vélemény talán nem mindenki számára bír kellő meggyőzőerővel, és ez óriási szerencse, egyben pedig kiválóan bemutatja azt, hogy az első néhány nap alapján véleményt alkotó felhasználók is tévedhetnek olykor.

 

Drága színes lézernyomtató - Lexmark CS417dn

Nyomtass olcsón! - Vagy mégse?

A nyomtató gyárilag 1400 oldalas fekete és 750 oldalas színes tonerekkel érkezik. A probléma ott kezdődik, amikor ezek kifogynak. Utángyártott tonert ugyanis nemigen találunk a piacon, az eredetik árától pedig garantáltan leesik az állunk.

Normál és nagykapacitású tonerek is elérhetők a géphez, így feketét 6000 és 3000 oldalas kiszerelésben vásárolhatunk, a színek pedig 3000 és 2300 oldalas kapacitással vásárolhatók meg. A gond az árakkal van, a fekete toner kapacitástól függően nagyjából 33 és 52 ezer Ft-ért érhető el, a három színnek (cián, magenta és sárga) darabja pedig kb. 33 (normál) és 46 (nagykapacitású) ezer Ft közt mozog. Ez annyit jelent, hogy a normál kapacitású tonerekből is több mint kétszer annyiba kerül egy teljes fekete-színes sor, mint amennyiért magát a nyomtatót vettük. Négy db nagykapacitású tonerért pedig már közel négyszer olyan mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mint amennyire nyomtatóvásárláskor tettük.

Fájdalmasan hangzik, igaz?

Akkor most következzen két perc matek:
Egy teljes nagykapacitású toner sor ára 52+3x46 ezer Ft = 190 ezer Ft
A mára kifutott nyomtató utolsó ismert ára 50 ezer Ft
Tehát a nagykapacitású toner sor helyett durva kerekítéssel 4 db nyomtatót vehetünk
A nyomtatókhoz gyárilag mellékelt induló tonerek kapacitásával számolva így a 4 db nyomtató mellé kapunk 4x1400=5600 oldalnyi fekete tonert és minden színből 4x750=3000 oldalnyi színes tonert
Ez (szinte) pontosan megegyezik a 190 ezer Ft értékű toner pakk 6000 oldalnyi fekete és 3000 oldalnyi színenkénti kapacitásával
Hát így szerezhetsz 4 db ajándék nyomtatót, ha ügyesen gazdálkodsz! ;)

Ezt a készüléket érthető okokból nem éred el nálunk, de örömmel segítünk, hogy megtaláld a neked való, gazdaságos nyomtatót! Keresd kollégáinkat e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon a +36305497834 számon!