Dobegység

Minőségi eredeti és utángyártott dobegységekKedvező árakGyors házhozszállítás, akár 24 órán belül
Segítségre van szükséged? Fordulj hozzánk bizalommal e-mailben vagy telefonon!

A dobegység egy olyan alkatrész, amely folyamatosan dolgozik a nyomtatások során, és emiatt időnként cserére szorul. Léteznek nyomtatók, amelyek a tonerkazettával együtt kezelik a dobegységeket, azonban számos készülék esetén külön is cserélhetők ezek az alkatrészek. Válogass a Samsung dobegységek mellett HP és OKI, illetve Brother és Xerox eszközökhöz készült típusok közül is!

Érdemes még időben beszerezni az új alkatrészt, hogy a nyomtatási folyamatok gördülékenyen működjenek, és a nyomtató műszaki állapota is kifogástalan legyen. Gondoskodj a nyomtatód szakszerű és tökéletesen precíz működéséről minőségi dobegységek segítségével!

Prémium minőségű utángyártott termékeinkre továbbra is tízszeres garanciát vállalunk! Kattints ide a részletekért!

Milyen feladatot végez a dobegység?

Ha lézernyomtatóval rendelkezel, bizonyára ismered a tonerkazetták működését és cserélési folyamatait. A dobegység azonban már kevésbé ismert fogalom a nyomtatás témakörében. A dobegység egy elektromos henger, amelynek feladata, hogy a tonerport a papírra juttassa. A nyomtató a dobegységek segítségével képes tökéletes pontossággal elkészíteni a szöveges és képes tartalmakat.

Számos nyomtató esetében nem elengedő a tonert vagy tonerkazettát kicserélned, hiszen a dobegységek is a cserélendő alkatrészek között szerepelnek. A nyomtatód pontos típusa alapján egyszerűen meghatározhatod, hogy szükséges-e az alkatrész csere. Legyen szó egyszerűbb vagy professzionális nyomtatóról, minőségi alkatrészek segítségével lényegesen meghosszabbíthatod a készülék élettartamát.

Mit érdemes tudni a népszerű márkákról?

A legtöbb nyomtató olyan tonerkazettákat használ, amelyek beépített dobegységgel rendelkeznek. HP nyomtatók esetében a dobegységet nagy valószínűséggel a tonerbe építve találod meg. Azonban számos nyomtató, köztük több Brother típus is különálló dob- és toner egységet használnak.

Kínálatunkban megtalálhatod a Brother, HP és OKI, illetve Samsung típusokhoz elérhető dobegységeket is. Ha Xerox készülékkel rendelkezel, tekintsd meg a Xerox dobegységeket! Érdemes az utángyártott darabokat is figyelmbe venni, hiszen jelentősen költséghatékonyabb megoldásokat is találhatsz az eredeti termékekhez képest.

Mikor szükséges dobegységet cserélned a nyomtatódban?

Kiemelten fontos megjegyezni, hogy a tonertől külön álló dobegységek általában jelentősen több ideig használhatók, mint maguk a tonerek és tonerkazetták. A népszerű Brother lézernyomtatók például gyakran különállóan kezelik a tonerek, illetve dobegységek használatát. Ilyenkor a gyártók a tonerkazettába nem építik bele a dobegységet, így külön is cserélhetővé válik az alkatrész. Ha éppen ehhez a típushoz keresel tartozékot, gondoskodj a profi nyomtatásról Brother dobegységekkel!

A különálló dobegységek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a tonerek és tonerkazetták. Általában 3-4 toner teljes felhasználása után célszerű dobegységet cserélned a nyomtatódban. Természetesen a nyomtatód típusa alapján már egyszerűen kideríthető, hogy milyen gyakran szükséges új dobegységet vásárolni.

A nyomtatók azonban figyelmeztetni szoktak, ha a közeljövőben dobegységek cseréjére lenne szükség. Érdemes a csere időpontjával kapcsolatban megnézni az adott dobegység átlagos időtartamát, és figyelni a nyomtató által küldött jelzéseket.

Dobegység márkáink: Brother, HP, OKI, Samsung, Xerox