Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

Laskovics Koppány
2021.05.10 19:30

Canon iP2500 olcsó színes nyomtatóPörgeted a bemutatókat, de amíg a szem ellát, csak mono lézernyomtatókat találsz? Olcsóbb megoldásra van szükséged, de a színekről semmiképp sem mondanál le? Mai retro rovatunkban egy egészen egyszerű Canon tintasugaras nyomtatót mutatunk be, melynek patron-ellátottsága ma is dicséretre méltó.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

Új sorozatunkban mára kifutott, de sok irodában még mindig töretlenül szolgáló nyomtatókat mutatunk be, köztük eleinte HP LaserJet nyomtató típusokra koncentrálva, ám ma a márkát és a technológiát tekintve is szakítunk ezzel a hagyománnyal. Ha a nyomtatódra ismersz, jó hírünk van: nem kell kidobnod, hiszen a Patron és Toner nyomtató patron bolt Budapest XIII. kerületében téged is prémium minőségű utángyártott toner termékekkel vár nemcsak új, de öregecske nyomtatódhoz is. Nyomtass olcsón te is velük akár otthon, akár irodádban!

A tintasugaras gépek kínálatunkban és bemutatóink közt is ritkaságszámba mennek, ennek elsődleges oka, hogy magunk is jobban hiszünk a lézeres technológiában. Aki sokat nyomtat, annak a nagyságrendekkel alacsonyabb lapköltségek miatt éri meg lézernyomtatót választania, aki pedig keveset... Nos, annak szintén. A tintapatronok ugyanis ilyenkor a bennük lévő folyékony töltet miatt könnyen beszáradnak, és az is megeshet, hogy egy hosszabb kihagyás után beszáradó patron helyett úgy kell újat vennünk, hogy mindössze pár oldalt nyomtattunk vele.

Két érv azonban egyértelműen a tintás gépek mellett szól: másfél-két éve még könnyen vehettünk 20 ezer Ft alatt lézernyomtatót. Ez mára megváltozott, egy valamire való lézernyomtató gyakran alulról verdesi a 30 ezer Ft-ot, miközben tintás gépeket továbbra is kaphatunk 10-15 ezer Ft környékén.

A másik aduász a színes nyomtatás, amire egy lézernyomtató csak jóval magasabb árkategóriákban képes, a tintasugarasok pedig szintén 10-15 ezer Ft-ból megoldják.


Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

Olcsó színes nyomtató otthoni használatra

Mindezek fényében nem csoda, ha nyomtatóválasztáskor képbe kerülnek a tintasugaras készülékek, mint amilyen mai tesztünk darabja is, a Canon Pixma iP2500, mely olcsó színes nyomtatóként épp a fenti előnyöket kínálja kínálja, ráadásul mindez egyszerű kezeléssel és kompakt kialakítással társul.

A Canon Pixma iP2500 elsősorban otthoni használatra készült, elegáns megjelenésével és fekete színével bárhol hivalkodás nélkül helyezheti el otthonában. Pirospont jár az apró négyzethálós textúrájú fedlapért, mely sem az ujjlenyomatokat, sem pedig a karcokat nem gyűjti olyan lelkesen, mint ahogy egy zongoralakk borítás tenné.

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

A nyomtatón három gombot találunk, legfelül a ki-bekapcsolásért és a nyomtatás megszakításáért felelős billentyű, középen az újrakezdés gombja látható, legalul pedig a papírméret-választó (A4 vagy 10x15 cm-es fotópapír) helyezkedik el. A 10x15-ös fotókat a gép természetesen szegély nélkül képes nyomtatni.

Az iP2500 papíradagolója a fedlapból nyitható ki, és 60 lap befogadására alkalmas, kimeneti tálcája pedig háromrészes, kihúzható.

Egyszerű, halk és energiatakarékos

A hátoldalon a tápcsatlakozón kívül csak egy USB portot találunk, WiFin vagy LAN-on nincs lehetőség olcsó színes nyomtatónk hálózatra csatlakoztatásához.

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

A dobozban gyárilag csak a tápkábel alaptartozék, így rendelése leadásakor szükség esetén a nyomtatókábelt is kérje új nyomtatója mellé.

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

A nyomtató rendelkezik energiatakarékos automatikus kikapcsolás funkcióval, fogyasztása működés közben is alacsony, 46 dB-es zajszintjével és csendes üzemmódjával pedig kifejezetten a halk készülékek közé tartozik.

Lézer- vagy tintasugaras nyomtató?

Korábban már foglalkoztunk hosszabban a kérdéssel, így röviden összefoglalva: ha Önnek fontos a színes nyomtatás, azt otthoni felhasználásra egy tintasugaras nyomtatótól nagyságrendekkel olcsóbban megkapja.

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

Gyakran hallani, hogy az eredeti tintapatron drága, az utángyártott gyenge minőségű. Persze mint mindenhol, úgy itt is van ellenpélda: mi a Patron és Tonernél azért ajánljuk a Zafir Premium tintapatronokat, mert kivétel nélkül 100%-ig új, nullkilométeres termékek, melyek az eredetihez legközelebb álló minőséget nyújtják, annál kedvezőbb áron. Rengeteg ingadozó minőségű töltött és felújított patronba lehet botlani a magyar piacon, de a Zafir Premium klón patronok hosszú évek óta bizonyítják, hogy érdemesek vásárlóink bizalmára.

A Canon Pixma iP2500 olcsó színes nyomtatónak nincs miért szégyenkeznie, ha a patron-ellátottságra terelődik a szó. A hozzá való PG-40 fekete és CL-41 színes patronok elérhetők eredetikként külön-külön vagy a feketét és színest is tartalmazó multipakként, de utángyártottból is több típust kínálunk, melyek tapasztalataink szerint mind remekül működnek, a legszebb színeket és az eredetihez legközelebb álló minőséget azonban esetünkben is a Zafir Premium PG-40 és CL-41 patronok biztosítják.

Canon iP2500 olcsó színes nyomtató

 

Ha újabb típusú HP LaserJet nyomtató vagy más modell lapul az asztalodon, ne csüggedj: nézz szét kínálatunkban, mert biztosak vagyunk benne, hogy kiváló termékeket találsz nálunk versenyképes árakon!