Termék tesztek

Helytakarékos duplex lézernyomtató – Xerox B210 nyomtató bemutató

Laskovics Koppány
2021.09.13 19:00

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtatóCsak egy nyomtatóra van szükséged multifunkciós képességek nélkül, de a sebességből és a hálózatba köthetőségből nem engednél, ráadásul a WiFi és Ethernet közül nem éred be csak az egyikkel? A Xerox új lézernyomtató családjának legkisebb tagját bátran ajánljuk neked!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

Mai tesztalanyunkat elsősorban kisebb, néhány fős irodáknak, illetve olyan magánszemélyeknek ajánljuk otthoni használatra, akika belépő szintű lézernyomtatóknál többre vágynak, de nem szeretnének nagyon elrugaszkodni. Cikkünk megjelenésekor a Xerox B210 39.484 Ft-os árával alig drágább a legolcsóbb lézeres készülékeknél, képességei mégis egyértelműen túlmutatnak azokon.

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

Gyors WiFi lézernyomtató a Xeroxtól

Nem mindenki vágyik mindentudó nyomtatóra, a multifunkciós gépek nagy mérete több irodában is szembetűnőbb hátrány, mint amekkora előnyt jelentenek szkennelési és fénymásolási képességeik. Ezt a helyzetet felismerve alkotta meg a Xerox a B210V_DNI-t, mely 37x33x21 cm-es méreteivel egyetlen íroasztalon sem lesz hivalkodó. Érdemes megjegyezni, hogy hiába látunk sok olcsóbb lézernyomtató mellet jóval kisebb számokat e tekintetben, ezeknél általában az a gond, hogy a nyomtatáshoz lenyitandó (ezért többnyire mindig úgy hagyott) papírtálcájuk miatt működés közben semmivel sem foglalnak kevesebb helyet egy belső lapadagolós gépnél, mint amilyen a Xerox B210 lézernyomtatója.

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

A fent említett, 250 lapos kapacitású adagoló kiegyensúlyozott viszonyt ápol a készülék 30 oldal/perces nyomtatási sebességével, így tehát még erőltetett tempónál is bő 8 perc után kell csak a papír utánpótlásával foglalkoznunk. A kimeneti papírtálcára érdemes valamivel gyakrabban rápillantani, hiszen annak kapacitása nagyjából feleekkora, 120 oldalas.

További piros pont, hogy Xerox lézernyomtatónk az automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás csínyját-bínját is ismeri, így drasztikusan csökkenthetjük papírfogyasztásunkat, így nem csupán pénztárcánkat, de környezetünket is óvhatjuk, ráadásul a fenti 250 lapból könnyen 500-at csinálhatunk, hogy még ritkábban kelljen az utánpótlással bajlódnunk.

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

A gépnek óriási előnye továbbá, hogy hálózatba köthetjük, így munkahelyünk számítógépeit egyetlen nyomtatóval tudjuk kiszolgálni. Mindezt ráadásul WiFi és Ethernet, azaz vezetéknélküli és vezetékes hálózaton egyaránt megtehetjük, így a Xerox B210V_DNI lényegében feleslegessé teszi a korábban bemutatott TP-Link Print Servert is. Az Ethernet-pártiak némileg csalódottak lehetnek, ez a funkció ugyanis kimaradt a nyomtatóból, így aki stabil vezetékes hálózatra vágyik, annek érdemes a fenti linkre kattintva tanulmányozni a Print Server működését.

Ha mégis maradnánk az USB-s kapcsolatnál, akkor a Xeroxtól megszokott, szinte egyedülálló módon nem kell külön gondolnunk vásárláskor a nyomtatókábelre, hiszen az is a csomag része.

Erre más gyártóknál ritkán van példa, ezért ha nálunk vásárolod nyomtatódat, elég a kosárba helyezés előtt a nyomtatókábel opciót bepipálnod, hogy ezzel szállítsuk a készüléket.

 

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

 

Nyomtass olcsón és megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

A Xerox új modellsorozatánál egészen szimpatikus politikát követ a tonereket illetően, ugyanis nemcsak szimpla, de duplapakkos kiszerelésben is megvásárolhatjuk eredeti tonerüket, melynek típusát ráadásul elnézni is nehéz lesz, hiszen egy az egyben megegyezik a nyomtatókéval, amikbe szánták: B205/B10/B215.

Ahogy azonban már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen töredék áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

A Zafir Premium B205/B210/B215 utángyártott tonerek ára friss típus létére, illetve igen korrekt, 3.000 oldalas kapacitását figyelembe véve már most is egészen kedvező, de mint minden utángyártott lézertonernél, úgy itt is számíthatunk a későbbiekben az árak további mérséklődésére, így csak idő kérdése, hogy a gép bruttó lapköltsége is bekússzon 3 Ft alá.

B210 – Gyors Xerox duplex lézernyomtató

 

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Remek ár-érték arány
+ Korrekt sebesség
+ WiFi
+ Ethernet
+ Automata kétoldalas nyomtatás

- Dobegységet külön kell cserélni

Xerox B210V_DNI adatlap
Technológia
Lézernyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
Automata lapbehúzás szkenneléshez (ADF)
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 30 lap/perc
Maximális felbontás 1200 x 1200 dpi
Lézertoner típusa

Zafir B205/210/215 (3.000 oldal) /

Xerox B205/210/215 (3.000 oldal)

Dobegység típusa Zafir B205/210/215 (10.000 oldal)
Papírbemenet 250 lapos tálca + 1 lapos kézi
Papírkimenet
120 lap
LCD kijelző
nincs
Méretek (Sz x Mé x Ma) 368 x 334,5 x 213,4 mm
Súly 7,56 kg
Működési zajszint nincs adat
Garancia 1 év
Gyártói oldal