Milyen nyomtatót vegyek?

Multifunkciós, hálózati lézernyomtató – Xerox B205 nyomtató bemutató

Laskovics Koppány
2021.08.23 07:00

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtatóMultifunkciós nyomtatót keresel, amit hálózatba is köthetsz, de nem szeretnéd túlköltekezni magad? Fontos a sebesség, és a kedvező lapköltségekről sem mondanál le? A Xerox új lézernyomtató családjának egyszerűbbik multifunkciós tagját bátran ajánljuk neked!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

Mai tesztalanyunk elsősorban a kisebb, néhány fős irodák felhasználóinak készült, de fekete lézernyomtatóként remekül illeszkedik minden olyan környezetbe, ahol a színes nyomtatás nem követelmény, a másolási és szkennelési képességek, illetve a hálózati elérhetőség viszont gyakran jól jön. Árával az olcsóbb multifunkciós lézernyomtatók közé igyekszik pozicionálni magát, de mindent megtesz azért, hogy ne becsülhessük le.

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

Gyors WiFi lézernyomtató a Xeroxtól

A Xerox B205V_NI egy kicsivel többet kér íróasztalunkból, mint egy belépő kategóriás lézernyomtató, és a tetején elhelyezkedő szkenner miatt egy az állítás magasságára hatványozottan igaz. Jó hír azonban, hogy 41x40 cm-es alapterülete nem változik, laptálcája ugyanis a készüléken belül kapott helyet, így nincsen nyomtatáskor kinyitandó, majd mindig úgy felejtett papíradagolónk. 11 kilós súlyával szintén nem a pehelysúlyú kategóriát erősíti, így a B205 nem az a nyomtató lesz, amit minden használat után játszi könnyedséggel viszünk át a másik szobába.

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

Szerencsére erre nem is lesz szükség, a gépet ugyanis távolról is elérhetjük mind WiFi, mind pedig Ethernet kapcsolat révén, így a vezetékes és vezetéknélküli hálózati nyomtatás lehetősége is adott már alapkiépítésben is.

A fent említett, 250 lapos kapacitású, teljes egészében a gépben megbúvó lapadagoló kiegyensúlyozott viszonyban van a készülék 30 lap/perces nyomtatási sebességével, így tehát még erőltetett tempónál is bő 8 perc után kell csak a papír utánpótlásával foglalkoznunk. A kimeneti papírtálcára érdemes valamivel gyakrabban rápillantani, hiszen annak kapacitása nagyjából feleekkora, 120 oldalas.

Ha a nyomtatáson túllépve szkennelni vagy fénymásolni szeretnénk, a többoldalas dokumentumok sem okoznak majd fejtörést, ugyanis a gép rendelkezik ADF, azaz automata lapbehúzó opcióval, tehát nem kell minden oldal után a szkenner fedelét emelgetnünk, elég, ha csak az automata tálcára helyezzük a szülséges lapokat.

Érdekes viszont, hogy egy ennyire jól adagolt tudású gépből miért maradt ki a duplex, azaz automata kétoldalas nyomtatás funkciója, ennek okai valószínűleg a piaci pozicionálásban keresendők, hiszen magasabb tudással a B205 házon belüli konkurenciaként könnyen kannibalizálhatta volna a budapesti patronboltunk kínálatában szintén elérhető, valamelyest magasabb árért többet nyújtó Xerox B215 eladásait.

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

 

A piros pontok sora azzal folytatódik, hogy a Xeroxtól megszokott, szinte egyedülálló módon nem kell külön gondolnunk vásárláskor a nyomtatókábelre, hiszen az is a csomag része.

Erre más gyártóknál ritkán van példa, ezért ha nálunk vásárolod nyomtatódat, elég a kosárba helyezés előtt a nyomtatókábel opciót bepipálnod, hogy ezzel szállítsuk a készüléket.

 

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

 

Nyomtass olcsón és megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

A Xerox új modellsorozatánál egészen szimpatikus politikát követ a tonereket illetően, ugyanis nemcsak szimpla, de duplapakkos kiszerelésben is megvásárolhatjuk eredeti tonerüket, melynek típusát ráadásul elnézni is nehéz lesz, hiszen egy az egyben megegyezik a nyomtatókéval, amikbe szánták: B205/B10/B215.

Ahogy azonban már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen töredék áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

A Zafir Premium B205/B210/B215 utángyártott tonerek ára friss típus létére, illetve igen korrekt, 3.000 oldalas kapacitását figyelembe véve már most is egészen kedvező, de mint minden utángyártott lézertonernél, úgy itt is számíthatunk a későbbiekben az árak további mérséklődésére, így csak idő kérdése, hogy a gép bruttó lapköltsége is bekússzon 3 Ft alá.

B205 – Multifunkciós Xerox hálózati lézernyomtató

 

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Remek ár-érték arány

+ Multifunkciós
+ Korrekt sebesség
+ WiFi
+ Ethernet
+ Automata kétoldalas nyomtatás

- Dobegységet külön kell cserélni

Xerox B205V_NI adatlap
Technológia
Lézernyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
Automata lapbehúzás szkenneléshez (ADF)
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 30 lap/perc
Maximális felbontás 1200 x 1200 dpi
Lézertoner típusa

Zafir B205/210/215 (3.000 oldal) /

Xerox B205/210/215 (3.000 oldal)

Dobegység típusa Zafir B205/210/215 (10.000 oldal)
Papírbemenet 250 lapos tálca + 1 lapos kézi
Papírkimenet
120 lap
LCD kijelző
egyszínű, nyomógombos
Méretek (Sz x Mé x Ma) 410 x 398,5 x 318,5 mm
Súly 10,97 kg
Működési zajszint nincs adat
Garancia 1 év
Gyártói oldal