Milyen nyomtatót vegyek?

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

2020.09.25 18:30

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtatóA lehető legtöbbet szeretnéd kihozni otthoni vagy irodai nyomtatójából? Multifunkciós lézernyomtatót keresel vezetékes és vezetéknélküli hálózati kapcsolattal? A Xerox 3025V_BI-től mindezt megkapod, kompakt házba csomagolva, kedvező árcédulával.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

Akinek a 3025 típusnév láttán erős déjà vu-je támad, az bizony nem téved nagyot: járt már nálunk Xerox 3025-ös, be is mutattuk, de ez a 3025 nem az a 3025. Le is lőjük a poént: a korábban bemutatott 3025V_NI és a mai cikkben szereplő 3025V_BI közt egyetlen említésre méltó, ám annál nagyobb különbség fedezhető fel: újdonsült főszereplőnk nem hord a feje búbján automata lapbehúzót. Hogy ez miben jelent előnyt vagy hátrányt, arra cikkünkben részletesen ki fogunk térni.

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

Hálózati lézernyomtató a Xeroxtól

Szemfüles olvasóink a 40x36 cm-es alapterület, illetve a 26 centis magasság és a 7,5 kg-os súly alapján már sejthetik, hogy nem túl nagyra nőtt, de a belépő szintű nyomtatóknál mindenképp súlyosabb és terebélyesebb nyomtató multifunkciós gép lévén a szkenneléstől és fénymásolástól sem riad vissza, ezt a tetején elhelyezett, felhajtható fedél is jezi, mely azonban automata lapbehúzót bem tartalmaz, így a 3025V_NI-vel szemben itt nem tudjuk majd magára hagyni nyomtatónkat sok-sok oldalnyi szkennelni vagy fénymásolni valóval. Előnye is lehet persze a fenti opció hiányának: a nyomtató így nemcsak kisebb és könnyebb, de olcsóbb is.

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

Nehéz helyzetben lennénk, ha a 3025 igazán kimagasló tulajdonságait kellene részleteznünk, hiszen hasonlók híján sokkal inkább azt kell értékelnünk a jellegzetes Xerox jegyeket, azaz a kék-fehér színkombinációt és a mindenhol barátságosan lekerekített, de azért határozottan egyszerű formákat felvonultató készülékben, hogy minden téren hozza a tőle várhatót – annál se többet, se kevesebbet.

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

 

Korábban már bemutattuk a TP-Link Print Serverét, a WiFivel nem rendelkező nyomtatók mentsvárát, azonban a Xerox úgy tűnik, letette voksát a vezeték nélküli jövő (és jelen) mellett, ugyanis rég járt nálunk a WiFi kapcsolatot nélkülöző nyomtató a gyártótól, és a 3025V_BI sem okoz csalódást, vezeték nélkül képes kommunikálni számítógepeinkkel és mobilkészülékeinkkel.

A Xerox multifunkciós lézernyomtatójának 20 lap/perces nyomtatási sebessége nem túl acélos, de alapvetően megállja helyét a mezőnyben, és ugyanez jellemző 10 másodperces bemelegedési idejére vagy 150 lapos papíradagoló tálcájára.

Utóbbit lehajtva etethetjük papírral a nyomtatót, tehát belső lapadagolónk nincsen, így a behelyezett papír még néhány négyzetcentimétert kér majd magának íróasztalunk felületéből.

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

Érdemes megjegyezni, hogy ha mégis maradnánk az USB-s kapcsolatnál, akkor a gyártó szinte egyedülálló módon az alapcsomag részét képező nyomtatókábellel kedveskedik vásárlóinak.

A nyomtató működési zajszintje a maga 50 dB-ével, szintén az átlagot erősíti, sem lefelé, sem pedig felfelé nem lóg ki abból, így jó eséllyel nem fog jobban zavarni minket korábbi nyomtatónkhoz képest.

Aki kifejezetten halk nyomtatókat keres, annak a Brother, esetleg a HP háza táján érdemes körülnéznie, tőlük már mi is bemutattunk több 40-45 dB-lel működő készüléket.

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

Nyomtass kedvezőbb költségekkel, megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha mindentudó nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát. És be kell vallanunk, itt némi hiba csúszik a rendszerbe, a Xerox 3025 eredeti tonerekkel ugyanis kifejezetten drágán üzemeltethető.

Bevált szokásunk a prémium minőségű utángyártott termékeket ajánlani, köztük a a budapesti patron boltunkban is elêrhető Zafir Premium kellékeket, hiszen ezek évek óta bizonyítanak, nyomtatási képük szép, hibaarányuk pedig zavarba ejtően alacsony, így remek alternatívái az eredeti kellékeknek, méghozzá töredék áron.

Esetünkben azonban meg kell említenünk, hogy a Xerox 3020/3025 utángyártott toner bő 4 Ft-os nettó lapköltségénél jóval alacsonyabbakkal is találkoztunk már, főleg Brother és Samsung, de régebbi HP típusok kapcsán is.

Tekintve a nyomtató kedvező árát és sokoldalúságát azonban így is könnyen jó választás lehet sokaknak, akik bár nem a nyomtató mellett töltik napjaikat, mégis rendszeresen szükségük van egy megbízható nyomtatóra, mely szükség esetén szkennel és fénymásol, vagy akár a mobilunkról is seperc alatt kinyomtat egy-egy dokumentumot.

 

3025V_BI – Multifunkciós, WiFi-s Xerox lézernyomtató

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Kellemes ár-érték arány
+ WiFi
+ 2+1 év garancia

- Láttunk már olcsóbb lapköltségű gépeket
- Nem sebességbajnok
-Nincs automata duplex funkció

 

Xerox WorkCentre 3025V-BI adatlap
Típus Fekete multifunkciós lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 406 x 360 x 257 mm
Súly 7,5 kg
Bemelegedési idő 8,5 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 20 lap/perc
Kihasználtság akár havi 15.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 1200 x 1200 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 150 lap + 1 lapos kézi adagoló
Kimeneti papírkapacitás 100 lap
Kétoldalas nyomtatás manuális
Csatlakozások USB 2.0, WiFi
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Vezetéknélküli szabványok Apple Airprint, Google Cloudprint
Lézertoner típusa 3020/3025
Induló készlet kapacitás 1.200 oldal
Zafir Premium toner kapacitás 1.500 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~4,1 Ft + ÁFA
Működési zajszint 50 dB (nyomtatás) / 4,2 dB (készenlét)
Energiafogyasztás 313W (nyomtatás) / 2,3W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner, felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 év

*