Milyen nyomtatót vegyek?

Így lesz ingyen söröd kollégistaként!

2019.10.21 10:00

Olcsó nyomtató, ingyen sör - Így lesz ingyen söröd kollégistaként!Mai cikkünkben adunk pár tippet arra, hogy nyomtatóddal extra bevételre tegyél szert, és mutatunk néhány igazán takarékos nyomtatót is kínálatunkból! Nem csak a kolisoknak érdemes tehát figyelni.

Az ember főiskolai, egyetemi éveire jellemző, hogy több papír fordul meg a kezében, mint azelőtt vagy azután szinte bármikor. Még mai digitális világunkban is temérdek tankönyv, beadandó, jegyzet, diasor és más papír alapú dokumentum elengedhetetlen kelléke a tanulmányoknak, ez pedig óhatatlanul rengeteg nyomtatással jár. Miért ne ragadnád meg az alkalmat, hogy ezt előnyödre fordítsd?

Egyetemistaként az ember minden lehetőséggel élni próbál, ami egy kis pénzt hozhat a konyhára, mindig jól jön egy kis ösztöndíjkiegészítés, esténként egy-két sör a haverokkal. A koliban minden beszerezhető, mindenre van egy ember, miért ne lehetnél te a nyomtatós?

A városban, és sokszor az egyetemen is drága a nyomtatás, 17-21 Ft-ot is simán elkérnek egy lapért, holott magadnak ezt a negyedéből sem nagy varázslat kihozni. A képlet egyszerű: saját lézernyomtató + jó minőségű utángyártott toner = ingyen sör.

 

Olcsó nyomtató, ingyen sör - Így lesz ingyen söröd kollégistaként!

Nyomtass olcsón lézernyomtatóval!

A kulcsszó a lézernyomtató! A tintasugaras nyomtatóknak is megvannak a maguk előnyei és célközönségük, de épp rengeteget készülsz nyomtatni, ami igazán gazdaságosan lézernyomtatóval megoldható.

Olcsó nyomtató – ingyen nyomtatás?

Ha van rá lehetőséged, szüleidet is megkérheted, hogy támogassák tanulmányaidat némi hozzájárulással a nyomtatóhoz (vásárolhatjátok pl. fele-fele arányban). Ha a nyomtatót egyetemi éveid végeztével féláron eladod valaki másnak a koliban, akkor a készülék lényegében nem került neked semmibe.

A nyomtatóban kizárólag jó minőségű utángyártott toner használatát javasoljuk. Senkinek nem hiányzik, hogy a piac legolcsóbb utángyártott tonere végül a legdrágábbá váljon, amikor kiszóródik a por, csíkoz, foltoz, legrosszabb esetben pedig a nyomtatódat is tönkreteszi. Az eredetik minőségére panasz nem lehet, ám áruk a legtöbb esetben borsos, és rögtön oda a versenyképes lapköltség. A két véglet közt mi a Zafir Premium lézertonereket ajánljuk, így két legyet üthetsz egy csapásra: árában utángyártott, minőségében pedig már-már eredeti tonert kapsz a pénzedért.

A fénymásolópapír 500 db-os kiszerelésben könnyen és olcsón beszerezhető, egy lap nagyjából 2-2,5 Ft-odba fog kerülni.

 

Összegezve az eddigieket: egy fénymásolószalon nagyjából 17 Ft-os lapköltségével számolva, ha te 12 Ft/lap áron nyomtatsz, máris igazán vonzóvá teheted az ajánlatod, ráadásul kolistársaidnak ki sem kell mozdulni a koliból. A lapköltséged valójában nagyjából 6 Ft, de ennél könnyen lehet akár alacsonyabb is. Ez pedig 6 Ft-os nyereséget eredményes, azaz 40-50 laponként  240-300 Ft-ot.

Sőt, akár kapásból egy doboz sörért is nyomtathatsz, így biztos lehetsz benne, hogy az adóhatóság sem száll rád, mégis lesz mivel koccintani a nap végén.

Lézernyomtatók olcsó tonerrel

Adunk néhány tippet, hogy mely típusokkal járhatsz a legjobban kínálatunkból.

Samsung M2026
Olcsó és egyszerű, belépő kategóriás lézernyomtató minden sallang nélkül. Kicsi és könnyű, így a legzsúfoltabb koliszobában is biztosan találsz egy neki megfelelő sarkot.
A nyomtató bemutatója
Ár: 20307 Ft
Lapköltség papír nélkül: 2,92 Ft

Brother DCP-1622WE
A Brother olcsó multifunkciós lézernyomtatója több lehetőséget kínál, gyakran jól jöhet szkennelési és fénymásolási képessége is. Rendelkezik WiFi-vel, így egy ügyesen kidolgozott rendszerrel barátaid akár a saját szobájukból indíthatják a nyomtatást, és elég csak később beugraniuk a lapokért. Ne feledd a Brother nyomtatók egyik legvonzóbb tulajdonságát, a 3 év hazai garanciát sem!
A nyomtató bemutatója

Ár: 36999 Ft
Lapköltség papír nélkül: 3,21 Ft

Brother MFC-L2712DN
Ő a tökéletes mindenes gép: multifunkciós, WiFi-s és 3 év garanciás, tehát adottak a 1622WE-nél már megismert előnyök. A nagyjából tízezres árkülönbözetért cserébe 20 helyett 30 lapot nyomtat percenként, kétoldalas nyomtatás esetén a lapot automatikusan fordítja át, szkenneléshez pedig automata lapbehúzója van. Ez mind abban segít, hogy nyomtatód beavatkozás nélkül végezzen el több műveletet, miközben te bármi másra koncentrálhatsz.
A nyomtató bemutatója

Ár: 49009 Ft
Lapköltség papír nélkül: 3,45 Ft

Nyomtass olcsón! M1522nf HP LaserJet nyomtatóHP Laserjet P1005 és 1010
Ha a lehető legolcsóbb opciót keresed, akkor egy használt nyomtatóban is jó partnerre lelhetsz. Korábban írtunk a HP Laserjet P1005 és HP Laserjet 1010 nyomtatókról. Öreg, lassú és hangos készülékek, garancia nincs rájuk, de alapvetően megbízható gépek, és a régóta piacon lévő, kiforrott és olcsó tonereikkel parádésan olcsón nyomtathatsz.
Ár: csak használtan elérhető
Lapköltség papír nélkül: 1,21 Ft

Ne feledd: ha nálunk vásárolsz online utángyártott lézertonert, vásárlási értékhatártól függően 4, 6, vagy akár 8% azonnali kedvezményt adunk!

Nem utolsó sorban pedig: van egyszerűbb módja ismerkedni, mintha a fél koli nálad nyomtat? ;)