Milyen nyomtatót vegyek?

Kedvező árú HP LaserJet nyomtató – 107a lézernyomtató bemutató

2021.01.31 09:00

Szabadulna a beszáradó patronok rémétől, de nem akarja túlköltekezni magát olyan funkciókért, amiket sosem használna? Egyszerű nyomtatót keres, de egyetlen percre sem szeretne lemondani a bevált minőségről? A HP 107a-ra érdemes vetnie egy pillantást!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

HP 107a olcsó HP lézernyomtató

Gyakran fordulnak hozzánk a kérdéssel, hogy milyen lézernyomtatót ajánlunk otthonra vagy kisirodába, melynek üzemeltetési költségei is kedvezőek, és bármelyik íróasztalon jut neki hely. A HP kompakt lézernyomtatója, a 107a ilyenkor könnyen képbe kerül.

HP 107a olcsó HP lézernyomtató

Egy igazán apró lézernyomtató otthoni és kisirodai használatra

A korábban bemutatott M102a elődje egyenesen az egyik legkisebb és legegyszerűbb HP lézernyomtató, első beállítása szinte gyerekjáték. Egyszerűségéből adódóan biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk elveszni a kijelző- és gombrengetegben, hiszen a kompakt házon egyetlen gombot találunk, ez pedig a ki- és bekapcsolásra szolgál. A készülék az energiatakarékosság jegyében automata készenléti móddal is rendelkezik, melyből a számítógépről küldött nyomtatással azonnal felébreszthető - a munka így zavartalanul zajlik, a villanyszámlánk pedig megköszöni az apró figyelmességet.

HP 107a olcsó HP lézernyomtató

Gyors és megbízható társ a munkában

A HP kompakt lézernyomtatója mérete ellenére okozhat meglepetéseket: az első nyomat már a bekapcsolást követő tíz másodpercen belül elkészülhet, majd akár 18 lap/perces sebességgel is képes dolgozni, hatékonyan igyekezve, hogy ne a nyomtató legyen a gyenge láncszem egy pörgős munkanapon - halk működésével ráadásul a nagyobb odafigyelést igénylő munkát sem fogja zavarni.

Az olcsó és kicsi nyomtatóknál gyakran okoz gondot, hogy folyton kiürül a lapadagoló vagy megtelik a kimeneti tálca. Az 107a ez ügyben sem vall szégyent, 150 lapos bemeneti kapacitása és 100 lapos kapacitású kimeneti tálcája révén ritkán kell majd a papírhiányt ellenőriznie.

Kétoldalas nyomtatásból ezúttal csak kézi megoldást kapunk, az automata papírforgatás egyelőre a magasabb árú versenyzők privilégiumának számít.

HP 107a olcsó HP lézernyomtató

A HP kompakt lézernyomtatójának doboza sok meglepetést nem rejteget, legfeljebb annak, aki nincs felkészülve az USB kábel hiányára. A jelenség nem egyedülálló, gyakran jóval drágább nyomtatók dobozából is kimarad a nyomtató kábel. Esetünkben azért igazán fájú, mert az 107a nem rendelkezik sem vezetékes, sem vezetéknélküli kapcsolattal, így az USB kábelt mindenképp be kell szereznünk a használatához.

HP 107a olcsó HP lézernyomtató

Kompakt HP lézernyomtató: amikor a lapköltségekbe hiba csúszik

Sok nyomtató esetében az első kellékanyag-vásárláskor hagy alább a lelkesedés, ekkor derül ugyanis ki, ha kis kapacitású, mégis drága patronokkal vagy tonerekkel működő modellt választottunk.

Szerencsére a HP lézernyomtatóinál többnyire rendelkezésre állnak kiváló minőségű utángyártott Zafir Premium lézertonerek, a még ma is frissnek mondható 107a modellel azonban más a helyzet. A bele való W1106A lézertoner az viszonylag új típus, utángyártottként itthon üzletünk az elsők közt kezdte forgalmazni. 1.000 oldalas kapacitása révén a megszokottnál gyakrabban szorulhat cserére, de jó hír, hogy külön dobegységgel nem kell bajlódnunk, hiszen ez esetünkben a tonerrel egybeépítve érkezik.

A W1106A toner lapköltsége még az általában költséghatékony, prémium minőségű utángyártott Zafir tonerekkel is nettó 9,9 Ft-ra jön ki. Jó hír azonban, hogy az idő előrehaladtával ennek a típusnak az ára is minden bizonnyal mérséklődni fog.

 

A HP 107a és helyettesítő modelljének elérhetőségéről érdeklődjön kollégáinknál e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

HP LaserJet Pro 107a adatlap
Típus Fekete lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 331 x 215 x 178 mm (csukott tálcával)
Súly 4,2 kg
Bemelegedési idő akár 8,3 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 20 lap/perc
Kihasználtság akár havi 10.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 600 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 150 lap
Kimeneti papírkapacitás 100 lap
Kétoldala nyomtatás kézi
Csatlakozások USB 2.0
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa W1106A
Zafir Premium toner kapacitás 1.000 oldal
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~12,35 Ft + ÁFA
Energiafogyasztás 320W (nyomtatás) / 1,1W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner, felhasználói útmutató, CD
Garancia 1 év