Milyen nyomtatót vegyek?

Nyomtass olcsón tintasugarassal! Epson M200 bemutató

2020.06.30 18:30

Végre egy olcsó, multifunkciós tintasugaras nyomtató, amibe nem kerül vagyonokba a patron sem, gazdaságossága mellett ráadásul gyors, csendes, és még hálózatra is köthető? Nos, a leírás csak részben igaz, ugyanis nem minden tintasugaras nyomtató tud szuperolcsó lenni, és ez alól az Epson M200 sem kivétel. Mindenképp érdemes azonban vetni rá egy pillantást - hosszútávon könnyen lehet, hogy mégis ő a jó döntés.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

Rég járt nálunk tintasugaras nyomtató, a kínálatunk derékhadát is a lézeres típusok adják, és ennek egészen egyszerű oka van: a legjobbat szeretnénk adni vásárlóinknak. A tintasugaras gépek elsőre rendkívül vonzóak lehetnek, sokat adnak kevés pénzért, azonban az első patron csere általában nagyot fordít a megítélésükön. Ilyenkor derül ki, hogy lapköltségük sokszorosa (akár 20-30-szorosa) is lehet egy lézernyomtatóénak. A tintapatront ráadásul folyékony tintával töltik fel, így ha sokat áll a gép (ami otthoni nyomtatóknál gyakran előfordul), könnyen lehet, hogy beszárad a tinta, ami a lézeres gépek porral töltött tonerkazettáinál eleve kizárt. Emellett azonban vitathatatlan előnyük, hogy kifejezetten olcsón tudunk WiFi-s, multifunkciós, színes gépet venni - a kérdés, hogy valóban szükségünk van-e mindezen tulajdonságokra.

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

Sebességbajnok hálózati tintasugaras nyomtató az Epsontól

Nem mindenki vágyik mindentudó nyomtatóra, persze mindenki más funkciókat tud nélkülözni. Az Epson ezúttal úgy döntött, a fekete lézernyomtatók vadászterületére merészkedik egy tintás géppel. Bátor lépésnek tűnik 60 ezer forint környékén fekete tintasugaras nyomtatót piacra dobni, még akkor is, ha az multifunkciós, az Epson azonban ügyesen válogatta össze a sokak számára vonzó kombinációt.

A nyomtató kizárólag feketében nyomtat, azonban emellett szkennelésre és fénymásolásra is képes. 43,5 cm-es szélességével és 37,7 cm-es mélységével tisztességes darabot harap ki magának asztalunkból, ehhez képest 22,6 cm-es magassága már egészen baráti, 6 kilós súlya pedig meglepően alacsony. A bibi az, hogy előre és felfelé is helyet kell hagynunk a papírnak, azt ugyanis felülről kell betöltenünk a 100 lapos tálcába, az elkészült nyomat pedig a gép elején fog távozni.

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

A fent említett 100 lapot persze hamar pótolnunk kell majd, ha nem tartjuk kordában az Epson M200-ban rejlősebességbajnokot: 34 lap/perces nyomtatási sebességével jóval drágább gépeket is képes zavarba hozni, és garantálja, hogy ne kelljen sokat várnunk még hosszabb dokumentumok nyomtatása esetén sem.

További piros pont, hogy Epson tintasugaras nyomtatónk a több oldalas dokumentumok szkennelését vagy fénymásolását automata lapbehúzóval teszi gyorsabbá és egyszerűbbé. Az automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatással azonban hasilábon áll, így ha spórolni szeretnénk a papírral, nekünk kell majd átforgatnunk azt.

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

A gépnek óriási előnye továbbá, hogy hálózatba köthetjük, így munkahelyünk számítógépeit egyetlen nyomtatóval tudjuk kiszolgálni. A WiFi ebből a gépből kimaradt, ám korábbi a TP-Link Print Serverét bemutató cikkünk ad egy ügyes tippet ennek áthidalására. Az Ethernet csatlakozója azonban ott figyel a hátoldalon az USB alatt, így a vezetékes hálózatokkal alapkiépítésben is gond nélkül boldogul a gép – sokan egyébként kifejezetten ezt a lehetőséget keresik a gyakran egyszerűbb konfigurálhatóság és a stabilabb kapcsolat miatt.

Érdemes megjegyezni, hogy ha mégis maradnánk az USB-s kapcsolatnál, akkor nyomtatókábellel magunknak kell készülnünk, az ugyanis (mint szinte bárhol máshol) itt sem az alapcsomag része.

 

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

A gép nyomtatási zajszintje a maga 34 dB-es csendes módjával szintén dicséretre méltóan alacsony. Összehasonlításképp a legtöbb, általunk eddig bemutatott nyomtató 50-51 dB-es nyomtatási zajszinttel rendelkezik, mely valóban érezhetően hozzájárulhat a zajosabb irodai környezethez.

 

Epson M200 – Multifunkciós tintasugaras nyomtató

A tintasugaras nyomtató, ami láthatatlanná teszi a lapköltségeid!

Nem egy tintasugaras nyomtató hasalt már el durván elszállt lapköltségei miatt, amiken olykor még az utángyártott piac jóárasított megoldásai sem tudtak segíteni. Hány olyan példát láttunk már, amikor 8-10 ml-nyi tintát kaptunk tizenezres patronokban?

Az Epson valóságos hadjáratot hirdetett a fenti helyzet ellen, és tintasugaras nyomtatóiknál is a leggazdaságosabb működésre törekednek. Ez esetünkben annyit tesz, hogy a 140 ml kapacitású T7741A Epson tinta webshopunkban már 5.000 Ft környékén is elérhető, ezáltal zongorázni lehet a lapköltség-különbséget más tintasugaras nyomtatókhoz képest.

Az Epson ráadásul nem is bonyolította túl a dolgot: a patron beszáradni nem tud, hiszen ez csak egy tinta tartály, melynek tartalmát a gép tubusába kell öntenünk, ha kifogyóban a tinta. Így chip sincsen a patronban, ami olykor kompatibilitási problémákat okozhat.

Összefoglalva tehát: az Epson M200-zal úgy nyomtathatunk olcsón, hogy közben a tintasugaras nyomtatók egyéb kellemetlen tulajdonságaitól is megszabadulunk. Vonzó ajánlat, nem igaz?

 

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Multifunkciós
+ Automata lapbehúzó
+ Olcsó eredeti tinta
+ Gyors
+ Csendes
+ Gazdaságos
+ Vezetékes hálózatra köthető

- Nincs WiFi (de kapunk Ethernet csatlakozást)
- Nincs automata duplex