Milyen nyomtatót vegyek?

Gyors, wifis irodai nyomtató – B2080DW Brother lézernyomtató bemutató

Laskovics Koppány
2021.04.19 19:00

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtatóJárt már nálunk a Brother HL-B2080DW nyomtatójához megszólalásig hasonlító darab, és még fog is, hiszen a japán gyártó teljes sorozatot hozott ki, azonos méretekkel és stílusjegyekkel. A B2080 DW azért érdekes számunkra, mert ez a gép tekinthető a széria csúcsmodelljének, mind sebességét, mind pedig hálózati képességeit tekintve, melyek révén ízig-vérig kompakt, irodai nyomtató képe rajzolódik ki.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

A Brother nyomtatóit remek ár-érték arányuk és hosszú garanciaidejük miatt továbbra is egyaránt kedveljük mi és vásárlóink is, és bátran lelőjük a poént: ezen a helyzeten a B2080DW sem fog változtatni.

Mint azt a bevezetőben is említettük, aki hasonlóságot vél felfedezni az L2312D-vel, az L2352DW-vel, netán az L2372DN-nel, az nem jár messze az igazságtól: mind-mind egyforma méretű és egyforma megjelenésű nyomtatók, csak épp az egyik szürke, a másik pedig... nos, a másik egy kicsit világosabb szürke. Ez utóbbi társaságba tartozik mai főszereplőnk, a Brother B2080DW lézernyomtatója, mely kb. 36x36 cm-es alapterületével és 18 cm-es magasságával nem kér sok helyet íróasztalunkból, ha pedig mégis útban lenne, 7,4 kilós súlya révén a könnyebben átpakolható nyomtatók közé tartozik.

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

Sebességbajnok hálózati lézernyomtató a Brothertől

Nyomtatónk beépített papírtálcával rendelkezik, melynek kapacitása is tisztességes, 250 db A4-es lapnak tud egyszerre helyet adni. Az apró, kompakt készülékekkel általában az a gond, hogy a nyomtatáshoz lenyitandó (ezért általában mindig úgy hagyott) papírtálcájuk miatt működés közben semmivel sem foglalnak kevesebb helyet egy ilyen belső lapadagolós gépnél.

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

A fent említett 250 lapot persze hamar pótolnunk kell majd, ha nem tartjuk kordában a Brother B2080DW-ben rejlő, pörgős munkagépet: 34 lap/perces nyomtatási sebességével jóval drágább gépeket is képes zavarba hozni, és garantálja, hogy ne kelljen sokat várnunk még hosszabb dokumentumok nyomtatása esetén sem.

További piros pont, hogy Brother lézernyomtatónk az automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás csínyját-bínját is ismeri, így akár felére csökkenthetjük papírfogyasztásunkat, miközben várakoznunk ugyanúgy nem kell majd, hiszen a kétoldalas nyomatokat 16 lap/perces (azaz 32 oldal/perc) sebességgel képes ontani magából a gép.

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

A Brother B2080DW óriási előnye továbbá, hogy hálózatba köthetjük, így munkahelyünk számítógépeit egyetlen nyomtatóval tudjuk kiszolgálni. A TP-Link Print Serverére most nem lesz szükség, a beépített WiFi mellett ugyanis az Ethernet csatlakozója is ott figyel a hátoldalon az USB mellett, így a vezetékes és vezeték nélküli hálózatokkal alapkiépítésben is gond nélkül boldogul a gép – bármelyiket is preferáljuk mi vagy rendszergazdánk.

Érdemes megjegyezni, hogy ha mégis maradnánk az USB-s kapcsolatnál, akkor nyomtatókábellel magunknak kell készülnünk, az ugyanis (mint szinte bárhol máshol) itt sem az alapcsomag része. Ezt új nyoktató rendelésekor oldalunkon egyetlen opció bepipálásával kérheti, így nem kell a megfelelő kábel után kutatni a webáruházban.

 

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

A gép nyomtatási zajszintje a maga 44 dB-es csendes módjával szintén dicséretre méltóan alacsony. Összehasonlításképp a legtöbb, általunk eddig bemutatott nyomtató 50-51 dB-es nyomtatási zajszinttel rendelkezik, mely valóban érezhetően hozzájárulhat a zajosabb irodai környezethez.

 

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

Nyomtass olcsón és megbízhatóan eredeti és utángyártott tonerekkel!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha mindentudó nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát. A Brother lézernyomtatóknál erről szerencsére szó sincs, és a B2080DW ebből a szempontból is csak jó fényt vet a márkára.

Ahogy már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen kedvezőbb áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Brother legtöbb nyomtatója esetében arra törekszik, hogy saját, eredeti tonereivel is a olcsóbban nyomtathassunk a konkurenciától megszokott árszinteknél, így nem elvetemült ötlet ezzel az opcióval is számolni, ha épp nem találunk kellóen gyorsan átvehető, raktáron lévő opciót a nyomtatónkba való tonerből.

A Brother B2080DW multifunkciós lézernyomtatóba való TN-B023 Zafir Premium utángyártott toner nettó lapköltsége abszolút kedvezőnek számító ~2,66 Ft.

Ha pedig még mindig nem győztünk volna meg, van még egy aduászunk: a Brother lézernyomtatóit kivétel nélkül ingyenes regisztrációhoz kötött 3 év garanciával vásárolhatod meg, mely az egyébként megszokott 1-2 év garanciaidőktől eltérően kiváló bizonyítéka annak, hogy a gyártó valóban hosszútávú használatra készíti nyomtatóit.

 

Brother B2080DW gyors, wifis irodai lézernyomtató

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Remek ár-érték arány
+ Borzasztó gyors
+ Csendes
+ Gazdaságos
+ Vezetékes hálózatra köthető
+ Automata kétoldalas nyomtatás
+ 3 év garancia

- Nincs WiFi (de kapunk Ethernet csatlakozást)
- Dobegységet külön kell cserélni

Brother HL-B2080DW adatlap
Technológia
Lézernyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
Automata lapbehúzás szkenneléshez (ADF)
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 34 lap/perc
Maximális felbontás 2400 x 600 dpi
Lézertoner típusa

TN-B023 (2.000 oldal)

Dobegység típusa DR-B023 (12.000 oldal)
Papírbemenet 250 lapos tálca
Papírkimenet
150 lap
LCD kijelző
egyszínű, nyomógombos
Méretek (Sz x Mé x Ma) 356 x 360 x 183 mm
Súly 7,4 kg
Működési zajszint 44 dB (csendes mód)
Garancia 2 + 1 év regisztrációval
Gyártói weboldal