Milyen nyomtatót vegyek?

Költséghatékony duplex nyomtató, 3 év garanciával – L2312D Brother lézernyomtató bemutató

Laskovics Koppány
2021.03.22 18:00

L2312D – Gyors Brother duplex lézernyomtatóEgyszerű nyomtatót keresel? Nem kell, hogy szkenneljen, fénymásoljon, faxoljon, kávét főzzön, de legyen lézer, mert az nem szárad be, legyen gyors, hogy ne kelljen rá várni, amikor ellep a munka, és mindenekelőtt ne legyen drága? A korábban bemutatott Brother HL-L2372DN kistesója, az L2312D pontosan ezekre az igényekre nyújt megoldást, változatlanul kedvező nyomtatási költségek mellett.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

Nem ez az első Brother gép, ami nálunk jár, és nem is az utolsó. Kár is lenne titkolni, hogy kedveljük a márkát, elsősorban azért, mert vásárlóink is kedvelik, hiszen gyakran olyan előnyöket nyújt, amit a szélesebb körben ismert gyártók nem, vagy csak nagyon ritkán.

A korábbi színes és mono, multifunkciós és hagyományos kivitelű, WiFis és ethernetes nyomtatók után most lássuk,  hogyan illeszkedik a sorba mai bemutatónk főszereplője!

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

Gyors WiFi lézernyomtató a Brothertől

Nem mindenki vágyik mindentudó nyomtatóra, a multifunkciós gépek nagy mérete több irodában is szembetűnőbb hátrány, mint amekkora előnyt jelentenek szkennelési és fénymásolási képességeik. Ezt a helyzetet felismerve alkotta meg a Brother az L2312D-t, melynek bő 18 cm-es magasságát sok kisebb nyomtató is megirigyelné, igazán kompaktnak azonban így sem nevezhető 356x360 mm-es, azaz majdnem négyzet alakot adó alapméreteivel. Igen ám, de nyomtatónk beépített lapadagolóval rendelkezik, melynek kapacitása is tisztességes, 250 db A4-es lapnak tud egyszerre helyet adni. Az apró, kompakt készülékekkel általában az a gond, hogy a nyomtatáshoz lenyitandó (ezért általában mindig úgy hagyott) papírtálcájuk miatt működés közben semmivel sem foglalnak kevesebb helyet egy ilyen belső lapadagolós gépnél.

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

A fent említett, 250 lapos adagoló kiegyensúlyozott viszonyt ápol a készülék 30 oldal/perces nyomtatási sebességével, így tehát még erőltetett tempónál is bő 8 perc után kell csak a papír utánpótlásával foglalkoznunk.

További piros pont, hogy Brother lézernyomtatónk az automatikus kétoldalas (duplex) nyomtatás csínyját-bínját is ismeri, így drasztikusan csökkenthetjük papírfogyasztásunkat, miközben várakoznunk ugyanúgy nem kell majd, hiszen a kétoldalas nyomatokat 15 lap/perces sebességgel képes ontani magából a gép.

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

Bár napjainkban minden a vezetéknélküli hálózatokról szól, és a nyomtatók is igyekeznek ehhez igazodni, a Brother L2312D lézernyomtatójából a költségmegtakarítás jegyében kikerült a WiFi, ráadásul vezetékes Ethernet kapcsolatot sem kapunk. Így alapvetően egyetlen eszközre tudjuk egyidejűleg csatlakoztatni a nyomtatót. Akinek ennél többre van szüksége, ám a nyomtató más paraméterei elnyerték tetszését, azelőtt két út áll: a 2352DW névre hallgató "középső testvér" némileg drágábban rendelkezik beépített WiFi funkcióval, vagy a korábban bemutatott TP-Link Print Server egy routerre kötve is segíthet áthidalni a fenti problémát.

Érdemes megjegyezni, hogy hiába csak USB kapcsolattal tudunk nyomtatást indítani, az ehhez szükséges kábel mégsem az alapcsomag része, mint ahogy ezt ma szinte minden gyártónál láthatjuk. Ha nálunk vásárolod nyomtatódat, elég a kosárba helyezés előtt a nyomtatókábel opciót bepipálnod, hogy ezzel szállítsuk a készüléket.

 

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

A gép nyomtatási zajszintje a maga 44 dB-es csendes módjával szintén dicséretre méltóan alacsony. Összehasonlításképp a legtöbb, általunk eddig bemutatott nyomtató 50-51 dB-es nyomtatási zajszinttel rendelkezik, mely valóban érezhetően hozzájárulhat a zajosabb irodai környezethez.

A Brother a hazai, 1-2 év garanciaidőkkel dolgozó piacon hagyományosan kitűnően vizsgázik a nyomtatóira vállalt, mindössze egy ingyenes regisztrációhoz kötött 3 év garanciájával, mely remek hír a felhasználóknak, hiszen ha maga a gyártó ígér a versenytársaknál másfélszer-háromszor hosszabb gondtalan működést, akkor biztosan tudjuk: a gép tartós, és bátran megvehetjük.

 

Nyomtass olcsón és megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha mindentudó nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát. A Brother lézernyomtatóknál erről szerencsére szó sincs, és az L2312D ebből a szempontból is csak jó fényt vet a márkára.

Ahogy már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen töredék áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

L2312D – Költséghatékony Brother lézernyomtató

A Brother L2312D multifunkciós lézernyomtatóba való TN-2421 Zafir Premium utángyártott toner nettó lapköltsége abszolút kedvezőnek számító ~2,66 Ft.

Ha pedig még mindig nem győztünk volna meg, van még egy aduászunk: a Brother lézernyomtatóit kivétel nélkül 3 év garanciával vásárolhatod meg, mely kiváló bizonyítéka annak, hogy a gyártó valóban hosszútávú használatra készíti nyomtatóit.

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Remek ár-érték arány
+ Korrekt sebesség
+ Csendes
+ Gazdaságos
+ Automata kétoldalas nyomtatás
+ 3 év garancia

- Nincs hálózati csatlakozás
- Dobegységet külön kell cserélni

 

Brother HL-L2312D adatlap
Technológia
Lézernyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
Automata lapbehúzás szkenneléshez (ADF)
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 30 lap/perc
Maximális felbontás 2400 x 600 dpi
Lézertoner típusa

TN-2421 (3.000 oldal) vagy
TN-2411 (1.200 oldal)

Dobegység típusa DR-2401 (12.000 oldal)
Papírbemenet 250 lapos tálca
Papírkimenet
150 lap
LCD kijelző
egyszínű, nyomógombos
Méretek (Sz x Mé x Ma) 356 x 360 x 183 mm
Súly 7,2 kg
Működési zajszint 44 dB (csendes mód)
Garancia 2 + 1 év regisztrációval
Gyártói weboldal