Milyen nyomtatót vegyek?

A 304-es patron réme - HP DeskJet 2620 bemutató

2020.08.23 10:00

Ritkán kerül a kezeink közé tintasugaras nyomtató, ennek oka pedig elsősorban fenntartási költségeikben rejlik. A HP 2620 azonban kifejezetten elterjedt készülék, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy vásárlóink rendszeresen keresik a bele való patronokat. 20 ezer Ft alatti árához képest pedig tudása is meglepően jó, lézeres gépből ennyiért nem is álmodhatunk WiFi-s, multifunkciós, színes darabokról. De vajon ki tud-e bújni a HP DeskJet 2620 a tintás gépek átka alól?

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

 

A tintasugaras nyomtatók mellett az első számú érv olcsóságuk szokott lenni, nincs ez másképp mai bemutatónk főszereplőjénél sem, hiszen már bruttó 20 ezer Ft alatt is hozzájuthatunk, mely tekintve, hogy egy színes, multifunkciós, WiFi-s gépről van szó, elképesztő jól hangzik. Ha tudni szeretnéd, valóban zseniális ajánlat-e a HP DeskJet 2620, tarts velünk!

HP multifunkciós nyomtató - semmit nem bíz a véletlenre

Már kibontva is egy modern, letisztult gép benyomását kelti a 2620, főleg ha a modernséget kilókban mérjük, ugyanis a nyomtató rendkívül könnyű, mindössze 3,4 kg-ot nyom - talán nem is járt még nálunk ilyen pehelysúlyú versenyző, főleg nem a multifunkciós gépek közül.

Alapterülete egyébként terebélyes, 425x305 mm-en sok géptől láttunk már belső lapadagolós megoldásokat, melynek előnye, hogy a papír nem porosodik akkor sem, ha sokáig nem nyomtatunk rá. A 2620-nál erről az előnyről le kell mondanunk, a kilógó papír miatt ráadásul íróasztalunkból is valamivel nagyobb területet kér majd újdonsült nyomtatónk. 149 mm-es magassága ezzel szemben igen apró, ha a szkennert épp nem használjuk, a gép tetejére bátran helyezhetünk könyveket, dokumentumokat, hiszen nem kell majd magasra nyúlni értük.

A lézeres gépeknél gyakran dobálózunk 20-30 oldalas percenkénti nyomtatási sebességgel, és ez az első terület, ahol be kell látnunk, hogy a DeskJet 2620 elsősorban otthoni környezetbe való. 7,5 lapos fekete és 5,5 lapos színes nyomtatási sebességével ugyanis könnyen megakaszthatja a pörgősebb irodák folyamatait, miközben a lapok elkészültére várunk.

A korábbi tesztjeinkben megszokott, 150 lapos adagoló is összezsugorodott a HP multifunkciós nyomtatójában, mindössze 60 lapot tud befogadni - ez ismét azt jelenti, hogy ha sokat nyomtatnunk, jobban oda kell figyelnünk, mikor fogy el a gépből a papír.

A nyomtató szkennere egyébként már érzésre is jóval lassabb sok lézernyomtatóénál, az olyan kiváltságokról pedig, mint az automata kétoldalas nyomtatás, sajnos szintén kénytelenek leszünk lemondani. Duplex nyomtatásra esetünkben csak manuális lapátfordítással van lehetőség.

 

A HP a 2620-ban a hátlapi USB csatlakozás mellett a vezetéknélküli kapcsolatot is elérhetővé tette, így otthonunk több számítógépe is egyetlen nyomtatóra küldheti nyomtatásait akár több szobányi távolságból is.

Lézertoner helyett tintapatron - most jön a feketeleves?

Rövid válaszunk a kérdésre: sajnos igen, most.

Mindig sarkalatos pont a kellékanyag-kérdés, nem egy, papíron kiváló nyomtatót láttunk már elhasalni a drága patronok és tonerek miatt. A HP multifunkciós tintasugaras nyomtatója pedig nem remekel e téren, mely felépítéséből adódóan nem is meglepetés.

A HP DeskJet 2620-ba való 304-es patronokból ráadásul jelentős hiány lépett fel az év első felében: a típus kevés üzletben és ritkán volt elérhető, akkor pedig igen borsos árat kértek érte.

 

Multifunkciós tintasugaras nyomtató - mi az ítélet?

Fentiek ellenre sem lehet kijelenteni, hogy rossz vétel lenne a HP 2620. Hasonló tudású lézernyomtatókat jóval magasabb áron kapunk, és hiába a jelentős lapköltség-különbség, illetve a sebességbeli hátrányok, ritkább otthoni használat esetén ezek kevésbé fájnak.

A HP DeskJet 2620 esetében hatványozottan függ tehát a felhasználási módtól, hogy jó vásárt csinálunk-e vele.