Milyen nyomtatót vegyek?

Költséghatékony színes nyomtató - Brother DCP-T220 bemutató

Laskovics Koppány
2021.07.30 08:00

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 tesztUnod, hogy mindig mindenki drága lézernyomtatókat ajánlgat csupa olyan tudással felvértezve, amiket nemhogy kihasználni, de sokszor értelmezni is nehéz? Mintha meg se hallanák, hogy te csak nyomtatni szeretnél, néha színesben is, olykor pedig beszkennelni egy-két dokumentumot. Most neked hoztunk egy igazán egyszerű nyomtatót, mely kedvező áráért cserébe nem várt előnyöket is képes felmutatni!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

A fenti hibába olykor mi is beleesünk, megbízható működésük és alacsonyabb lapköltségük miatt mi is elsősorban a mono lézernyomtatók bemutatására feküdtünk rá. Hiszen a tintasugaras nyomtatókról egyre többen tudni vélik, hogy csak megvenni olcsó őket, aztán győzze az ember pótolni a folyton kifogyó és beszáradó patronokat. Ez valóban sok készüléknél okoz gondot, szerencsére azonban a japán Brother cég más utat választott, ami révén elfelejtheted a drága tintákat, hiszen még az eredeti kellékanyagokhoz is veszetül jó áron juthatsz hozzá.

De nézzük meg alaposabban, miféle szerzettel is van dolgunk!

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

Színes, multifunkciós nyomtató a Bothertől

A Brother T220-nam nemcsak az ára, de méretei és súlya sem fognak a földhöz vágni. Egy multifunkciós nyomtatónak persze nem róhatjuk fel, hogy alapterülete néhány centivel túlnő egy A4-es papírlapén, de 16 centis magassága és 6,4 kg-os súlya már valóban a helytakarékosabb és könnyebb nyomtatók közé helyezik.

Remek hír, hogy a gép az üres fénymásolópapírt teljes egészében képes vefogadni, így nincs előre vagy felfelé kitüremkedő lapadagoló.

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

Ha sietős a tempó, bekapcsolást követően nagyjából 10-12 másodpercet azért várnunk kell az első nyomtatás megkezdéséig, az ezt követő 16 lap/perces sebesség pedig messze nem világelső, de hozza a kötelezőt.

A kezeléshez kijelzőt nem, csak négy nyomógombot és néhány visszajelző LED-et kapunk, sokaknak azonban ez inkább előny, mint hátrány, hiszen lehetőség sincsen többlépcsős menükben bóklászva eltévedni, vagy ami még rosszabb, véletlen elállítani valamely paramétert.

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

 

A pusztán USB kapcsolattal rendelkező gépeket hálózati nyomtatóvá alakító TP-Link Print Serverről rég esett szó, ám a Brother DCP-T220 esetében meg kell említenünk, hiszen a nyomtató WiFi vagy Ethernet kapcsolatra kizárólag külső eszköz révén képes csatlakozni, ha szempont, hogy irodánk vagy otthonunk több számítógépe és okostelefonja is könnyedén hozzáférhessen, és nyomtatást indíthasson a készülékről.

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

A tartozékokhoz érve a nyomtató kábel régi mumus, és e téren a Brother is a megszokott "zöld" iskolát követi, miszerint nem ad minden nyomtatóhoz új kábelt, hogy így egy felesleges, a legtöbb háztartásban már eleve fellelhető kütyü legyártását megspórolva védje a környezetet.

Ha a Brothernek nem is tűnt fel, mi megfigyeltük, hogy sok vásárlónk mégsem tart otthon a konyhafiókban is nyomtatókábelt, így új nyomtatód vásárlásakor elég csak a készülék kosárba helyezése előtt bepipálnod a "Kérek hozzá nyomtatókábelt" opciót.

Ha meglévő Brother vagy más márkájú gépedhez keresel nyomtatókábelt, akkor is érdemes körülnézned kábeleink közt.

És hogy a nyomtatókábel hiányát enyhítsük, mindenképp érdemes kitérni arra, amit a Brother sosem spórol el, ez pedig a garancia. A cég minden nyomtatójára, így a Brother DCP-T220 tintasugaras készülékre is 3 év garanciát vállal, melyből az utolsó egyet a vásárlást követően ingyenes online regisztrációval aktiválhatjuk.

 

Színes, multifunkciós Brother nyomtató - T220 teszt

Nyomtass olcsón és megbízhatóan eredet tintatartályokkal!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha vadonatúj nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát.

A Brother színes tintasugaras nyomtatóinál a tintatartályos iskolát követi. Ebben az esetben a drága, nyomtatófejjel egybeépített, a színesek esetében a cián, magenta és sárga színeket gyakran egy testben kombináló patronok helyett csupán egy tintával teli palackot veszünk, melynek tartalmát egyszerűen csak beleöntjük az adott szín adagolótartályába.

Hogy ez mennyivel költséghatékonyabb megoldás, azt jól mutatja, hogy míg egy 3-15 ml töltöttségű tintapatron más gyártóknál eredeti kiszerelésben könnyen 10-15 ezer Ft-ba is kerülhet, addig a Brother fekete, BT-D60 névre keresztelt, 108 ml-es, illetve háromféle színben, külön-külön kapható, BT-5000-es palackjai egyaránt jóval 3.000 Ft-os egységár alatt elérhetők, kapacitásuk pedig a megszokott 100-500 oldal helyett 5.000-6.500 oldalas.

Elképesztő különbség, nem igaz?


 

 

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Kedvező ár
+ Színes
+ Multifunkciós
+ Imádnivalóan alacsony lapköltség

- Lassabb a megszokottnál
- Nem kínál hálózati lehetőséget

 

Brother DCP-T220 adatlap
Technológia
Tintasugaras nyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
Automata lapbehúzás szkenneléshez (ADF)
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 16 lap/perc fekete-fehér
9 lap/perc színes
Maximális felbontás 6000 x 1200 dpi
Tintatartály kapacitás BT-D60 Fekete: 108 ml, kb. 6.500 oldal
BT-5000 Színek: 41,8 ml, kb. 5.000 oldal
Induló készlet
1x Fekete tartály
1x Cián tartály
1x Magenta tartály
1x Sárga tartály
Papírbemenet 150 lapos tálca
Papírkimenet 50 lap
LCD kijelző
Nincs
Méretek (Sz x Mé x Ma) 435 x 359 x 159 mm
Súly 6,4 kg
Működési zajszint 53,5 dB
Garancia 2 + 1 év
Gyártói weboldal