Nyitvatartás

Személyes átvétel esetén nyitvatartási időben:
Hétfőtől-Péntekig: 9:00-16:30-ig 
várjuk kedves vásárlóinkat.

A GLS futárszolgálattal rendelt termék(ek) kiszállítási ideje, amennyiben megrendelését 15:00-ig leadja:
a megrendelést követő munkanap.

Esetleges készlethiányról telefonon vagy e-mailben értesítjük!

Készletinfo:
Tel: +36 30 549 7834


Átvételi hely:
Budapest XIII.
Dózsa György út. 57. Belső udvar

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

    

Termékajánló
TOP termékek
Kategóriák
Hírlevél
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Blogbejegyzés
2018.08.31 14:05

Miért olyan drága a tinta?

Akkor vesszük észre, hogy mennyire drágák ezek a nyomtatókellékek, amikor a lehető legolcsóbb nyomtatót vásároljuk meg és elfogynak a gyári patronok. Leírjuk Önnek, hogy miért is ennyire drágák a tintapatronok és mik lehetnek az alternatívái, ha nem szeretne kisebb vagyonokat elkölteni.

Akkor vesszük észre, hogy mennyire drágák ezek a nyomtatókellékek, amikor a lehető legolcsóbb nyomtatót vásároljuk meg és elfogynak a gyári patronok. Leírjuk Önnek, hogy miért is ennyire drágák a tintapatronok és mik lehetnek az alternatívái, ha nem szeretne kisebb vagyonokat elkölteni.

Miért adják olyan olcsón a nyomtatókat és horror áron a tintapatronokat?

A válasz egyszerű.

Nyomtatót csak egyszer veszünk, de a tintapatron folyamatosan kell pótolnunk. A nagyobb gyártók sokszor veszteségesen adják el a nyomtatóikat, hogy aztán később hatalmas profitot termeljenek a kellékek eladásával. Ezt az „eljárást” sokszor a borotvaiparhoz hasonlítják, ahol is a borotvát olcsón megvásárolhatjuk, azonban a penge rendkívül drága. Mivel a penge mindig el fog használódni, így muszáj lesz utánpótlásról gondoskodnunk, így meg kell vásárolnunk a drága terméket. A nyomtatók piacán is ugyan ez a helyzet.


Sok nyomtató gyártó odáig is elmegy, hogy mikrochipeket épít a tintapatronokba, így a nyomtató csak azt a patron fogadja el, amelyik rendelkezik vele. Ezzel a módszerrel a nem hivatalos forrásból származó nyomtatókellékek használatát szeretnék megakadályozni.


Sok gyártó nyilatkozott róla, hogy miért is ilyen drágák a tintapatronok. Általában azzal magyarázzák a magas árat, hogy több millió dollárt költenek évente, hogy fejlesszék a tintát, a tintapatronokat és a nyomtatókat. Szerintük ma már olyan fejlettek a nyomtatók, hogy sokkal kevesebb tintát igényel a nyomtatás. A mikrochipek használatára is van magyarázat, mégpedig hogy figyelmeztessen a szavatosság lejártára és hogy megakadályozza felhasználót, hogy régi tintapatron használjon.


Természetesen van igazság abban, amit állítanak, mivel valóban rengeteget fejlődtek a nyomtatók az évek során, de ez még indok arra, hogy ennyire drágán lehessen beszerezni a nyomtatókellékeket.

Mik lehetnek a megoldások?

Természetesen számos lehetőség áll előttünk. Először is próbáljuk meg ne a legolcsóbb nyomtatót megvásárolni. Mindig nézzünk utána, hogy az adott nyomtatóval, melyik tintapatron kompatibilis. Ha mégis drágállnánk a patront, akkor válasszuk az utángyártott tintapatronokat, mivel ezek a legjobb választások az eredeti kellékek után.

Webáruház készítés