Milyen nyomtatót vegyek?

Mindentudó hónap dolgozója – Brother MFC-L2732DW multifunkciós hálózati lézernyomtató

2021.06.13 10:00

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DWKedvező lapköltségű multifunkciós lézernyomtató WiFivel, Ethernettel és faxszal, ADF-fel és duplex nyomtatással, mindez megspékelve a Brother igazán hívogató 3 év garanciájával? Ha egyetlen készülékben keresed mindezt, akkor a Brother 2732DW-t érdemes szemügyre venned.

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

 

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

 

Sokoldalú Brother irodai nyomtató, kedvező áron

Már a korábban bemutatott Brother L2712DW-t is valódi mindenesként konferáltuk fel, és e téren a nagytestvér L2732-nek sincs szégyenkeznivalója.
Akit szétvet a kíváncsiság, hogy mégis miben ad többet a 2732DW a 2712DW-nél, annak mindenképp érdemes elolvasnia a következő bekezdéseket, ám egy apró információmorzsát már most elcseppentünk: memóriájának mérete 64-ről 128 MB-ra növekedett.

 

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

16 vs 15 lap duplex

színes kijelző

Amikor először járt nálunk nagy Brother nyomtató, még rácsodálkoztunk tekintélyes méreteire és súlyára, ám azóta megedződtünk a 20+ kilós monstrumokon, így a Brother L2732DW 410 x 398,5 x 318,5 mm-es mérete és 11,8 kg-os súlya legfeljebb a középmezőnybe juttathatja be a gépet a lakossági lézernyomtatók közt. Kicsinek vagy könnyűnek persze így sem neveznénk, letisztultnak azonban mindenképp, a 2712DW-hez képest legalábbis egészen biztosan, ugyanis kezelőfelületéről rengeteg gombot száműztek, köszönhetően a kétsoros, hagyományos LCD kijelzőt leváltó, 6,8 cm átmérőjű, színes érintőképernyőnek. Egyeseknek hiányozhat a rengeteg gomb, melyekkel egyes funkciókat közvetlenül elértek, de tapasztalataink szerint a menürendszer felépítése logikus, átlátható és könnyen megtanulható. Akit a sok gomb könnyen összezavart, az biztosan szeretni fogja.

Az érintőképernyő másik előnye, hogy az egyre inkább elterjedt (és elvárt)

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

Hamar szemet szúr még a gép tetején található automata lapbehúzó is, mely a szkennelési és másolási feladatokat képes jelentősen felgyorsítani - elég csak a beolvasni vagy fénymásolni kívánt lapokat ide elhelyezni, a gép pedig automatikusan behúzza és végigpásztázza mindegyiküket. Végre elfelejthetjük a beolvasó fedelének folyamatos nyitogatását!

A Brother gépe a Samsunggal ellentetében egyébként nemcsak automata lapbehúzással, hanem automata kétoldalas nyomtatással is rendelkezik. Ha tehát környezet- és pénztárcabarát módon, kétoldalas dokumentumokat nyomtatnánk, szintén bátran magára hagyhatjuk a gépet, nem lesz szükség kézi lapátfordításra.

 

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

Az L2712DW Brother lézernyomtató óriási előnye még a sebessége. A bekapcsolást követően akár már 8,5 másodperc után elkészülhet az első nyomtatott lapunk, és innentől kezdve akár 30 lap/perces sebességgel képes dolgozni a gép, a beolvasási sebessége pedig a 23,6 lap/percet is elérheti. Összességében elmondható, hogy a Samsung M2675F-nél minden téren gyorsabb a Brother multifunkciós lézernyomtatója, ezáltal a gyors munkavégzést is hatékonyabban segíti.

Ha mindez nem lenne elég, a Brother lézernyomtatója a faxon túl Ethernet (LAN) kapcsolaton is képes a külvilággal kommunikálni. Így összeköthetjük irodai vagy otthoni hálózatunk minden tagjával, és több nyomtatót is kiválthatunk vele.

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

Aki a vezeték nélküli csatlakozást hiányolták az L2712DN-ból, annak jó hírünk van: A DW verzió épp ebben ad többet, így már nem pusztán Etherneten, hanem WiFin is könnyedén csatlakoztathatjuk rá irodánk vagy otthonunk számítógépeit.

Egy nyugodt irodai környezetben nem elhanyagolható az eszközök működési hangereje sem, egy rosszul megválasztott nyomtató pedig olykor igazán nagy zajt tud csapni. A Brother multifunkciós lézernyomtatóval kapcsolatban ezen a téren is jó hírünk van: 44 dB-es zajszintje kifejezetten halknak számít a nyomtatók közt, a Samsung M2675F 50 dB-es értékénél például 6 dB-lel csendesebben képes nyomtatni.

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

Nyomtass olcsón és megbízhatóan Zafir Premium tonerekkel!

Hiábavaló persze minden jó tulajdonság, ha mindentudó nyomtatónk túl drágán végzi a dolgát. A Brother lézernyomtatóknál erről szerencsére szó sincs, és az L2712DW ebből a szempontból is csak jó fényt vet a márkára.

Érdekes módon a Samsung M2675F-fel összehasonlítva mind az eredeti, mind pedig a Zafir Premium utángyártott lézertonerek is szinte azonos árakon és azonos kapacitással kaphatók. Ahogy már annyiszor, úgy most is bátran ajánljuk a prémium minőségű, bevált utángyártott tonereket, hiszen töredék áron hozzák az eredetihez megszólalásig hasonlító megbízhatóságot és nyomtatási minőséget.

A Brother L2712DW multifunkciós lézernyomtatóba való TN-2421 Zafir Premium utángyártott toner nettó lapköltsége abszolút kedvezőnek számító ~2,66 Ft.

Ha pedig még mindig nem győztünk volna meg, van még egy aduászunk: a Brother lézernyomtatóit kivétel nélkül 3 év garanciával vásárolhatod meg, mely kiváló bizonyítéka annak, hogy a gyártó valóban hosszútávú használatra készíti nyomtatóit.

 

Multifunkciós WiFi lézernyomtató - Brother L2712DW

Amit szerettünk...
...és amit kevésbé:

+ Gyors
+ Csendes
+ Gazdaságos
+ Multifunkciós
+ Wi-Fi-s
+ Faxol
+ Vezetékes hálózatra köthető
+ Automata kétoldalas nyomtatás
+ Automata lapbehúzó szkenneléshez és fénymásoláshoz
+ 3 év garancia

- A dobegységet külön kell cserélni

Brother MFC-L2732DW adatlap
Technológia
Lézernyomtató
Színes nyomtató
Szkennelés / Fénymásolás
Automata kétoldalas nyomtatás
USB
WiFi
Ethernet
Fax
Belső papírtálca
Maximális papírméret A4
Max. nyomtatási sebesség 34 lap/perc
Maximális felbontás 2400 x 600 dpi
Lézertoner típusa

TN-2421 (3.000 oldal) vagy
TN-2411 (1.200 oldal)

Dobegység típusa DR-2401 (12.000 oldal)
Papírbemenet 250 lapos tálca + 1 lapos kézi
Papírkimenet
120 lap
LCD kijelző
színes, érintésérzékeny
Méretek (Sz x Mé x Ma) 410 x 398,5 x 318,5 mm
Súly 11,8 kg
Működési zajszint 44 dB (csendes mód)
Garancia 2 + 1 év regisztrációval
Gyártói oldal