Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek? M12a kompakt HP lézernyomtató

2019.06.21 09:30

Szabadulna a beszáradó patronok rémétől, de nem akarja túlköltekezni magát olyan funkciókért, amiket sosem használna? Egyszerű nyomtatót keres, de egyetlen percre sem szeretne lemondani a megbízható minőségről? A HP M12a-t épp Önnek ajánljuk!

Aktuális kínálatunkról érdeklődjön e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

 

Gyakran fordulnak hozzánk a kérdéssel, hogy milyen lézernyomtatót ajánlunk otthonra vagy kisirodába, melynek üzemeltetési költségei is kedvezőek, és bármelyik íróasztalon jut neki hely. A HP kompakt lézernyomtatója, az M12a ilyenkor rendre a javasolt típusok közt szerepel.

Egy igazán apró lézernyomtató otthoni és kisirodai használatra

A korábban bemutatott M102a elődje egyenesen az egyik legkisebb és legegyszerűbb HP lézernyomtató, első beállítása szinte gyerekjáték. Egyszerűségéből adódóan biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk elveszni a kijelző- és gombrengetegben, hiszen a kompakt házon egyetlen gombot találunk, ez pedig a ki- és bekapcsolásra szolgál. A készülék az energiatakarékosság jegyében automata készenléti móddal is rendelkezik, melyből a számítógépről küldött nyomtatással azonnal felébreszthető - a munka így zavartalanul zajlik, a villanyszámlánk pedig megköszöni az apró figyelmességet.

Gyors és megbízható társ a munkában

A HP kompakt lézernyomtatója mérete ellenére okozhat meglepetéseket: az első nyomat már a bekapcsolást követő tíz másodpercen belül elkészülhet, majd akár 18 lap/perces sebességgel is képes dolgozni, hatékonyan igyekezve, hogy ne a nyomtató legyen a gyenge láncszem egy pörgős munkanapon - halk működésével ráadásul a nagyobb odafigyelést igénylő munkát sem fogja zavarni.

Az olcsó és kicsi nyomtatóknál gyakran okoz gondot, hogy folyton kiürül a lapadagoló vagy megtelik a kimeneti tálca. Az M12a ez ügyben sem vall szégyent, 150 lapos bemeneti kapacitása és 100 lapos kapacitású kimeneti tálcája révén ritkán kell majd a papírhiányt ellenőriznie.

Kétoldalas nyomtatásból ezúttal csak kézi megoldást kapunk, az automata papírforgatás egyelőre a magasabb árú versenyzők privilégiumának számít.

A HP kompakt lézernyomtatójának doboza sok meglepetést nem rejteget, legfeljebb annak, aki nincs felkészülve az USB kábel hiányára. A jelenség nem egyedülálló, gyakran jóval drágább nyomtatók dobozából is kimarad a nyomtató kábel. Esetünkben azért igazán fájú, mert az M12a nem rendelkezik sem vezetékes, sem vezetéknélküli kapcsolattal, így az USB kábelt mindenképp be kell szereznünk a használatához.

Kompakt HP lézernyomtató: alacsony lapköltségek Zafir tonerekkel

Sok nyomtató esetében az első kellékanyag-vásárláskor hagy alább a lelkesedés, ekkor derül ugyanis ki, ha kis kapacitású, mégis drága patronokkal vagy tonerekkel működő modellt választottunk.

Szerencsére a HP kompakt lézernyomtatójánál ilyenről szó sincs. A bele való CF279A lézertoner régi, bevált típus, 1.000 oldalas kapacitása révén nem kell gyakran cserélnünk, és külön dobegységgel sem kell bajlódnunk, hiszen ez esetünkben a tonerrel egybeépítve érkezik.

Mi a Patronéstonernél szinte kivétel nélkül a prémium minőségű utángyártott kellékanyagokat ajánljuk, és fokozottan igaz ez a CF279A esetében, melynek eredetije több mint ötszörös áron érhető el az elsőosztályú minőséget garantáló, hosszú évek óta bevált Zafir Premium utángyártott tonerekhez képest, mellyel a HP kompakt lézernyomtatója kifejezetten kedvező, ~2,79 Ft + ÁFA lapköltségekkel lehet megbízható társa a mindennapokban.

 

A HP M12a és helyettesítő modelljének elérhetőségéről érdeklődjön kollégáinknál e-mailben ( rendeles@patronestoner.hu ) vagy telefonon ( +36305497834 )!

 

HP LaserJet Pro M12a adatlap
Típus Fekete lézernyomtató
Méretek (Sz x Mé x Ma) 349 x 410 x 228 mm (kinyitott tálcával)
Súly 5,2 kg
Bemelegedési idő 9,3 másodperc
Folyamatos nyomtatási sebesség 18 lap/perc
Kihasználtság akár havi 5.000 oldal
Nyomtatási felbontás Maximum 600 x 600 dpi
Ajánlott papírméretek A4, A5, A6, B5
Bemeneti papírkapacitás 150 lap
Kimeneti papírkapacitás 100 lap
Kétoldala nyomtatás kézi
Csatlakozások USB 2.0
Támogatott operációs rendszerek Windows, Macintosh OS X, Linux
Lézertoner típusa CF279A és CF279X
Zafir Premium toner kapacitás 1.000 oldal (CF279A)
Lapköltség Zafir Premium tonerrel ~2,79 Ft + ÁFA
Energiafogyasztás 375W (nyomtatás) / 0,8W (energiatakarékos mód)
Tartozékok Tápkábel, induló toner, felhasználói útmutató, CD
Garancia 2 év